• +31 (0)33 7601 345

Een oceaan-wandeling in noordwest Spanje - Sophus Travel

Een oceaan-wandeling in noordwest Spanje

Wie is er nou niet weg van Spanje? Okee, de Portugezen misschien... Maar of je nu op zoek bent naar zon, zee, strand of cultuur wil snuiven in de musea van Madrid, Spanje heeft iedereen wat moois te bieden. Wat ik zelf het leuke van reizen vind is dat je soms op plekken komt die niet zo bekend zijn maar heel verrassend, dat je je afvraagt waaróm het niet veel bekender is.

Zo kwam ik in de havenstad Coruña terecht, in de noordwestelijke provincie Galicië. Langs de kust lijkt het net of je in Ierland bent, zo groen en ruig kan Spanje zijn. En al dat groen heeft natuurlijk een reden... want het heeft ook veel overeenkomsten met het natte klimaat van Ierland. Misschien is dat de reden dat het niet een toeristische trekpleister is?

Churros

Mocht je daar ooit in de buurt zijn, sla Coruña dan niet over. In de binnenstad vind je hippe koffietentjes en talloze cafés en restaurants, en langs de kustlijn staat een 2000(!) jaar oude vuurtoren. Het is de enige Romeinse vuurtoren in de wereld die nog steeds werkt. En dat heeft misschien wel als reden dat vlakbij de costa de morte ligt, de kust van de dood. Hier zijn in de onvoorspelbare Atlantische Oceaan ontelbaar veel schepen op de kliffen gelopen. Vanaf de vuurtoren kan je een lange oceaanwandeling maken langs de kust. Stop onderweg voor een typisch Spaanse lekkernij: churros con chocolate, gefrituurde stengels van bloem, olie en suiker die je indoopt in een kop dikke chocolade.

Niet ver van Coruña ligt een stad die overigens wel wereldberoemd is, Santiago de Compostela. Jaarlijks lopen duizenden 'pelgrims' de camino naar de kathedraal in Santiago, de historische eindhalte. De route brengt je via de Pyreneeën door Noord-Spanje naar Santiago. Sommige mensen die de pelgrimsroute lopen, en nog niet uitgeput genoeg zijn, nemen de extra etappe van 90 kilometer naar Cape Finisterre. Dit ligt zo westelijk dat de Romeinen dachten dat daar de wereld ophield. En nog steeds is het een bijzonder eindpunt. Volgens een oude traditie hoor je daar je kleren of wandelschoenen te verbranden.


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.