HERE Regionale luchthavens steeds meer in trek - Sophus Travel
  • +31 (0)33 7601 345

Regionale luchthavens steeds meer in trek - Sophus Travel

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om voor hun vliegreis te vertrekken vanaf een regionale luchthaven. Ook luchthavens in Belgie en Duitsland zijn in trek. Wel blijft Schiphol verreweg de populairste luchthaven om vandaan te vliegen, zo blijkt uit National Vliegreis Onderzoek 2010 van vliegticketaanbieder vliegwinkel.nl.

Het aantal reizigers dat vanaf Schiphol vertrekt neemt echter wel af. In 2008 koos nog 68 procent van de Nederlandse reizigers voor Schiphol, in 2010 is dit gedaald naar 63 procent. De daling van Schiphol komt ten gunste van luchthavens zoals Eindhoven Airport en Airport Weeze. Deze luchthavens verwelkomen steeds meer Nederlandse reizigers.

Desondanks laat Schiphol de overige luchthavens in Nederland en omgrenzende landen nog steeds ver achter zich. Eindhoven Airport heeft als tweede meest populaire vertrekluchthaven slechts een aandeel van 9 procent, gevolgd door Weeze (7 procent), Düsseldorf International (5 procent) en Rotterdam (4 procent).

Voor 36 procent van de Nederlanders is de rechtstreekse vlucht naar de eindbestemming de belangrijkste reden om te kiezen voor de luchthaven. Dit wordt op de voet gevolgd door 35 procent van de reizigers die de keuze heeft gemaakt omdat de luchthaven dichtbij huis ligt. Daarnaast is de bereikbaarheid van een luchthaven met de auto en/of openbaar vervoer een doorslaggevende factor.


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.