HERE Superhip Amman - Sophus Travel
  • +31 (0)33 7601 345

Superhip Amman - Sophus Travel

Dat de Jordaanse hoofdstad Amman enorm hip is weten de JordaniŽrs al, nu nog de rest van de wereld. Bij een bezoek aan JordaniŽ wordt er al snel gedacht aan de wereldwonderen Petra, de Dode Zee en Wadi Rum. Amman, de meest hippe en trendy stad van het Midden-Oosten wordt vaak overgeslagen terwijl het een enorme culinaire scene heeft, een overvloed aan clubs en de meest waanzinnige designer shops. Kortom, een bezoek aan JordaniŽ is niet compleet zonder een korte stop in DE stad van het Midden Oosten, Amman.

Modern Amman
Amman is, ondanks het gegeven dat het één van de oudste steden ter wereld is, enorm modern. De multiculturele stad is gedurende millennia bewoond geweest door Ammonieten, Romeinen en Ottomanen en werd, op enkele bedoeÔen na, in de negentiende eeuw achtergelaten. De spoorweg die Damascus met Mekka verbond en dwars door Amman liep zorgde voor een heropleving van de stad. Pas in de jaren twintig kreeg de nu zo hippe stad echt vorm en werd Amman de hoofdstad van een onafhankelijk JordaniŽ. Het contrast van het moderne met het historische is overal in de stad terug te vinden. Zelfs midden in het ultramoderne winkelcentrum van de stad zijn er bewijzen van zijn oude wortels, met kleurige antieke souks, Romeinse ruÔnes, culturele musea en monumenten die een beeld schetsen van de geschiedenis van het gebied.

Amman by night
Dat Amman hip is blijkt wel uit de grote hoeveelheid trendy bars, chique clubs en restaurants die er te vinden. Het stadscentrum van Amman spreidt zich uit over zeven heuvels en heeft hierdoor vele dakterrassen met weidse uitzichten die vaak elegant en strak gedecoreerd zijn. Een avond stappen in Amman betekend eerst eten in één van de vele beroemde shoarma-en falafelkraampjes of fusionrestaurants om vervolgens het nachtleven te ontdekken.
De uitgaansscŤne verandert zo snel dat elke hotspot weer in één oogwenk sluit. De chicste clubs liggen in het kloppende hart van het uitgaanscentrum, Abdoun Cirkel, waar onder andere de club van dit moment te vinden is: Flow.


Stad der shopaholics
Naast een spectaculair nachtleven is Amman de place-to-be voor de echte fashionista. Het Wakalat shoppingdistrict, en dan met name Mekka Hall, is het district waar vele internationale desinger shops te vinden zijn. Mekka Hall is het bewijs dat JordaniŽrs hip en modebewust zijn. Zowel mannen als vrouwen lopen hier gekleed volgens de laatste Europese mode met skinny jeans, pumps en trendy accessoires. Een mooi contrast is Balad, gelegen in het oude centrum, waar shoppen juist iets primitiefs krijgt. De waren staan hier hoog op elkaar gestapeld en de prijzen staan nergens aangeduid wat betekend dat er onderhandeld kan worden over de prijs. Diegenen die de meest originele souvenirs mee naar huis willen nemen kunnen in het oude centrum van Amman de verschillende antiek - en juweliers zaken afstruinen.


Over JordaniŽ
JordaniŽ is een land met 5,5 miljoen inwoners. Het is een bestemming die door het aangename klimaat het hele jaar door goed te bezoeken is. Diverse touroperators in de Benelux bieden reizen naar JordaniŽ aan, vaak in combinatie met een bezoek aan de woeste Wadi Rum woestijn, de verborgen roze stad Petra, het Dana natuurreservaat en de Dode Zee bij kustplaats Aqaba. Vliegtuigmaatschappij Royal Jordanian vliegt 5 keer per week van Amsterdam naar Amman, de hoofdstad van JordaniŽ.


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.