HERE Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa - Sophus Travel
  • +31 (0)33 7601 345

Schiphol gekozen tot beste luchthaven in Europa - Sophus Travel

Britse zakenreizigers hebben Amsterdam Airport Schiphol verkozen tot winnaar van de Business Traveller Award in de categorie 'Best Airport in Europe 2010'. Coen Reinders, lid van het Management Team van Schiphol Group nam de prestigieuze prijs in ontvangst tijdens de Business Traveller Awards ceremonie, die maandagmiddag plaats vond in Londen. De andere genomineerden in de categorie 'Best Airport in Europe' waren de luchthavens van Londen, MŁnchen en ZŁrich.

Na thuismarkt Nederland is Groot-BrittanniŽ de belangrijkste markt voor Schiphol. Alleen al in het eerste halfjaar van 2010 reisden ruim 3,1 miljoen passagiers uit Groot-BrittanniŽ via Schiphol. "We zijn er bijzonder trots op dat de Britse zakenreizigers ons voor de 21e maal belonen met deze prestigieuze prijs. Vanuit onze ambitie van Europe's preferred airport streven we er voortdurend naar het reisproces te optimaliseren en daarin innovatieve toepassingen aan te brengen. Zo hebben we in augustus de Holland Boulevard geopend, waar passagiers aangenaam kunnen verblijven, nieuwe energie opdoen en genieten van de Nederlandse kunst, cultuur en literatuur. Je kunt er een boek lezen of muziek luisteren in de Airport Library, de eerste bibliotheek ter wereld op een luchthaven", aldus Reinders.

In de komende winterdienst, die loopt van 31 oktober 2010 tot en met 26 maart 2011, zijn 7 luchtvaartmaatschappijen actief tussen Groot-BrittanniŽ en Schiphol. Het betreft KLM, British Airways, BMI Baby, Cityjet, easyJet, Flybe, en Jet2.com. Alle in totaal 18 bestemmingen worden meerdere malen per dag aangevlogen, waardoor passagiers kunnen kiezen uit ruim honderd vluchten per dag naar het Britse continent.


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.