HERE beren-, krab-, gorilla- of pinquïnsafari - Sophus Travel
  • +31 (0)33 7601 345

beren-, krab-, gorilla- of pinquïnsafari - Sophus Travel

Ken je de big five niet? Dit was vroeger de benaming van de vijf diersoorten (olifant, neushoorn, leeuw, luipaard, buffel) die het meest gevaarlijk waren om op te jagen. Gejaagd wordt er nog steeds in Afrika, maar tegenwoordig wordt de naam gebruikt in de toeristensector als benaming voor graag geziene dieren. Wil je de big five spotten dan zul je uitkomen op een safari-rondreis in Zuid-Afrika.

Wil je echter origineel zijn dan ga je niet voor de big five, maar ga je op beren-, krab-, gorilla- of pinquïnsafari. De wereld heeft zoveel meer moois dan Zuid-Afrika!

Berensafari in Finland

Wil jij oog in oog staan met de bruine beer, zonder gevaar voor eigen leven? In Finland kun je op diverse plekken onder leiding van een getrainde gids beren spotten. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wildlife Centre Martinselkonen. Hier kun je één of meerdere nachten beren observeren op slechts een paar honderd meter afstand. De gidsen zullen je alles vertellen over het gedrag van de beren.

Gorillasafari in Uganda
Gorilla's spotten doe je in Uganda. Zo leven in het Bwindi Impenetrable Forest maar liefst 300 berggorilla's, verdeeld over meer dan families. Hoewel het overgrote deel van de gorilla�s tamelijk schuw is, is er ook een klein deel dat gewend is aan de aanwezigheid van toeristen. Hierdoor heb je een grote kans om deze te spotten. Samen met de gids trotseer je de steile hellingen en zul je op een hoogte van 1500 meter waarschijnlijk oog in oog staan met een van de families.

Pingu�ns spotten op de Falkeilanden
Nog nooit van de Falklandeilanden gehoord? Deze eilandengroep ligt ten oosten van Zuid-Argentini�. Je zult er niet veel toeristen treffen, maar als je ze er treft is het vanwege de grote pinqu�nkolonie die hier leeft. Op Volunteer Point sta je oog in oog met honderden pinqu�ns die zich bevinden op de prachtige, witte zandstranden. Achter het zandstrand vind je groene velden, die gebruikt worden als nestplaats voor de inmiddels meer dan 500 broedparen en honderden kuikens per jaar.

Walvisspotten in IJsland
Een kwart van alle walvisachtigen ter wereld vind je rond IJsland, het is dus ook niet voor niets dat veel natuurliefhebbers elk jaar afreizen naar dit land om walvissen te spotten. In 90% van de gevallen komt men dan uit in Husavik, ook wel de �walvishoofdstad van het noorden� genoemd. Vanuit de haven van Husavik worden veel excursies per traditionele vissersboten aangeboden. Stap je aan boord dan maak je kans om oog in oog te komen staan met bultruggen, dwergvinvissen, blauwe vinvis, orka's, witneusdolfijnen en de (zeldzame) Noorse vinvis.

King crab safari in Noorwegen
Indrukwekkend zijn ze, deze gigantische krabben die een spanwijdte van 2 meter kunnen bereiken en max. 10 kilo wegen. Ze zijn legendarisch in Noorwegen en het is dan ook niet zo gek dat touroperators je vaak de mogelijkheid bieden om deze reusachtige krabben te gaan spotten. Tijdens een excursie ga je per boot op zoek naar de koningskrabben, welke gevangen zullen worden door een ervaren duiker. Eenmaal gevangen zullen ze � ze zijn gelukkig niet zeldzaam � klaargemaakt worden voor een lekker diner, zodat je ze ook kunt proeven.

Bron: vakantie.nl


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.