HERE Hongaarse vliegtuigmaatschappij Malév vliegt niet meer - Sophus Travel
  • +31 (0)33 7601 345

Hongaarse vliegtuigmaatschappij Malév vliegt niet meer - Sophus Travel

De Hongaarse nationale vliegtuigmaatschappij Malév houdt alle vliegtuigen aan de grond vanwege een �onhoudbare� financi�le situatie, meldt persbureau AP. De vliegtuigmaatschappij heeft een schuld van ruim 270 miljoen euro en kan geen nieuwe investeerders vinden. 

Vanaf 05:00 uur vanochtend houdt Malév alle vliegtuigen aan de grond. Volgens directeur Lorant Limburger hebben andere vliegtuigmaatschappijen plotseling hun vertrouwen verloren en eisten ze vervroegde betalingen. Hierdoor moest het bedrijf ineens zoveel geld uitgeven dat er een �onhoudbare financi�le situatie� is ontstaan. Limburger biedt zijn excuses aan alle passagiers aan.

Het is nog niet bekend wat er nu met de vliegtuigmaatschappij gaat gebeuren. Volgens NRC-economieredacteur Steven Derix is het waarschijnlijk dat er een doorstart zal plaatsvinden:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Het is voor de Hongaarse regering heel belangrijk om de verbindingen open te houden. Als die wegvallen, gaat er natuurlijk geen bedrijf meer zitten. Waarschijnlijk komt er een doorstart onder een andere vliegmaatschappij. Dan heb je nog de landingsrechten die interessant zijn. In de Europese Unie zijn die redelijk vrijgegeven, maar in andere landen niet. Wie weet mag Malév vliegen op bepaalde bestemmingen die voor andere vliegmaatschappijen van belang kunnen zijn.�


Stedentrips

Ga eens op stedentrip met een groep.


Landen Europa

Groepsreizen naar landen in Europa.


Themareizen

Ga eens op stedentrip met een groep.