Napels

Indrukwekkend Napels

Genieten van een echte pizza, de sterkste espresso, indrukwekkende pleinen en een prachtige blauwe baai? Plan dan de cultuur- of culinaire reis naar het altijd levendige Napels. Deze stad in het zuiden van Italië heeft het allemaal. Van overgebleven tempels, badhuizen en theaters tot hippe spots en sfeervolle wijken. Het romantische Napels, met kronkelende smalle straatjes, gezellige terrasjes en prachtige bezienswaardigheden, zorgt voor een typisch Italiaans gevoel. Bezoek het imponerende Pompeii en bekijk met eigen ogen hoe de machtige vulkaan de Vesuvius de stad heeft gevormd. Of ga langs het Castel Nuovo, Piazza del Plebiscito en struin over de drie kilometer lange straat de Spaccanapoli. Even lekker ontspannen? Relax op het strand in de prachtige blauwe baai van Napels. Vanaf hier is het mogelijk om naar de drie eilanden Capri, Ischia en Procida te varen. Vooral het rustige Procida is ideaal om de drukte en het lawaai van de stad te ontvluchten.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en herfst (september tot oktober).

Valuta

Euro

Tijdsverchil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Napels biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Pizza bakken in een traditionele pizzeria

Napels staat bekend als de bakermat van de pizza, en veel restaurants bieden workshops waar groepen hun eigen pizza kunnen maken onder begeleiding van een ervaren pizzabakker.

Wandeltour door de historische wijk Spaccanapoli

Verken de smalle straatjes en levendige pleinen van Spaccanapoli, waar je historische kerken, lokale markten en ambachtelijke winkeltjes kunt ontdekken. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar met lokale gidsen die de geschiedenis en cultuur van de stad delen.

Bezoek aan de ondergrondse stad Napoli Sotterranea

Verken de fascinerende ondergrondse tunnels en kamers die dateren uit de Griekse en Romeinse tijd. Het is een unieke ervaring om meer te leren over de geschiedenis van de stad onder het straatniveau.

Wijnproeverij in de regio Campania

Napels bevindt zich in de regio Campania, die bekend staat om zijn uitstekende wijnen. Organiseer een wijnproeverij in een lokale wijngaard om de heerlijke wijnen van de streek te ontdekken.

Boottocht naar het eiland Capri

Breng een dag door op het prachtige eiland Capri, dat gemakkelijk bereikbaar is vanuit Napels. Geniet van een boottocht, verken de adembenemende grotten en geniet van de betoverende sfeer van dit pittoreske eiland.

Kookcursus met lokale ingrediënten

Neem deel aan een kookcursus waarbij je leert hoe je traditionele Napolitaanse gerechten kunt bereiden. Samen koken is niet alleen leuk, maar het biedt ook de kans om de lokale culinaire tradities te ervaren.

Street art tour in de wijk Quartieri Spagnoli

Ontdek de levendige straatkunstscène in de wijk Quartieri Spagnoli, waar kleurrijke muurschilderingen de straten sieren. Een lokale gids kan de betekenis achter de kunstwerken uitleggen en de verhalen achter de kunstenaars delen.

Napels reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel