Antwerpen

Historisch Antwerpen

Antwerpen, de schitterende diamant aan de oevers van de Schelde, betovert bezoekers met een rijke mix van geschiedenis, cultuur en moderne flair. Deze Belgische stad, wereldwijd bekend als een internationaal handelscentrum, straalt een tijdloze charme uit met zijn prachtige architectuur, geplaveide straten en levendige marktpleinen. Verlies jezelf in de majestueuze gotische grandeur van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, bewonder de meesterwerken van Rubens in het gelijknamige museum of slenter langs de schilderachtige kaaien waar historische pakhuizen samenkomen met eigentijdse boetieks en gastronomische eetgelegenheden. Antwerpen is niet alleen een mekka voor kunstliefhebbers en shoppers, maar ook een smeltkroes van smaken, met de wereldberoemde Belgische chocolade en heerlijke Vlaamse frietjes. Laat je betoveren door de warme gastvrijheid en ontdek de magie van deze bruisende stad, waar het verleden en het heden harmonieus samenkomen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Tussen april en oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Geen

Hoogtepunten van deze bestemming

Antwerpen biedt een breed scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Graffiti workshop

Duik dieper in de wereld van street art door deel te nemen aan een graffiti workshop. Leer de basistechnieken van graffiti en maak samen een kleurrijk kunstwerk. Een unieke manier om creatief bezig te zijn en iets blijvends achter te laten in de stad.

Geheime ondergrondse tour

Verken de verborgen geschiedenis van Antwerpen met een ondergrondse tour. Bezoek oude kelders, tunnels en verborgen kamers die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek. Een fascinerende reis door de tijd onder de straten van de stad.

Antwerpse diamantworkshop

Aangezien Antwerpen bekendstaat als het wereldcentrum van de diamanthandel, is het organiseren van een diamantworkshop een exclusieve en bijzondere ervaring. Leer over het slijpen en beoordelen van diamanten en krijg inzicht in de wereld van juwelen.

Chocoladeworkshop

Antwerpen staat bekend om zijn heerlijke chocolade. Neem deel aan een chocoladeworkshop waar je leert hoe je je eigen chocolade kunt maken. Het is niet alleen leuk, maar je kunt ook genieten van het resultaat van je inspanningen.

Fietstocht door de stad

Verken Antwerpen per fiets en ontdek de historische bezienswaardigheden, bruisende wijken en prachtige parken. Er zijn verschillende bedrijven die fietsverhuur en begeleide fietstochten aanbieden.

Bierproeverij

Verken de prachtige wijngaarden langs de Rijn en geniet van een wijnproeverij in een van de schilderachtige wijndorpen.

Stadsspel

Kies voor een interactief stadsspel waarbij je in teams verschillende opdrachten en raadsels moet oplossen om de stad te verkennen. Dit kan een leuke en competitieve manier zijn om de stad te ontdekken.

Boottocht op de Schelde

Geniet van een ontspannende boottocht op de rivier de Schelde. Het biedt een uniek perspectief op de stad en geeft je de kans om te ontspannen terwijl je langs historische gebouwen en bezienswaardigheden vaart.

Kookworkshop met Vlaamse gerechten

Leer samen Vlaamse gerechten bereiden tijdens een kookworkshop. Het is niet alleen leuk, maar het geeft je ook de kans om de lokale keuken te ontdekken en samen te genieten van de zelfbereide maaltijd.

Diamantwijk

Verken de ondergrondse zoutmijnen per boot en trein. Het is een fascinerende en educatieve ervaring voor groepen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en geologie.

Red Star Line Museum

Ontdek de migratiegeschiedenis in het Red Star Line Museum, dat de ervaring van miljoenen immigranten vertelt die via Antwerpen naar Amerika reisden.

Antwerpse Brouwerijtocht

Doe een bierproeverijstocht langs enkele van de beste brouwerijen in Antwerpen. Proef lokale bieren en leer over de rijke biercultuur van België.

Fietstocht langs de Schelde

Geniet onder leiding van een lokale gids van het prachtige landschap en stop onderweg voor een picknick.

MAS (Museum aan de Stroom)

Breng een bezoek aan het MAS, een opvallend museum aan de haven. Hier ontdek je de cultuur, geschiedenis en diversiteit van Antwerpen.

Boottocht door de haven

Verken de haven van Antwerpen per boot. Dit geeft je een uniek perspectief op een van de grootste havens ter wereld.

Culinair Avontuur

Doe een culinaire tour en ontdek de Belgische keuken. Proef chocolade, Vlaamse frieten, wafels en andere heerlijke lokale lekkernijen.

Antwerpen reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel