Armenië

Adembenemend Armenië

Armenië: het land van bergen, kolkende rivieren, kloosters en archeologische hoogstandjes. Het is een van de oudste landen ter wereld en die rijke geschiedenis is haast nog voelbaar in de vele kastelen en kloosters. In Armenië geniet je van de prachtige natuur, een adembenemend berglandschap en kom je watervallen tegen waar je eeuwen naar kunt kijken. Met meer dan 200 rivieren, beken en therapeutische minerale bronnen en bovendien vijf prachtige canyons is Armenië een walhalla voor natuurliefhebbers. Uiteraard mag een bezoek aan de levendige hoofdstad Yerevan niet ontbreken tijdens de architectuur- of cultuurreis. Ga met de groepsleden naar de vele historische musea, wandel over de brede boulevards of strijk neer op een terras op het Plein van de Vrijheid. De ontspannen sfeer in Yerevan slaat direct op je over. Bezichtig de Carahunge (het Armeense Stonehenge) en maak een gezellige boottocht over het grootste zoetwatermeer in de Kaukasus.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Mei t/m september

Valuta

Armeense dram (AMD). De dram is verdeeld in 100 luma.

Tijdsverschil

In de zomertijd is het in Armenië 2 uur later, in de wintertijd 3 uur later

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Armenië zijn er verschillende unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een aantal:

Wijnproeverijen

Armenië heeft een lange geschiedenis van wijnbouw, waarbij de traditie teruggaat tot duizenden jaren geleden. Je kunt een bezoek brengen aan lokale wijngaarden, wijnmakerijen en wijnkelders om de rijke wijncultuur van het land te ervaren en verschillende soorten Armeense wijnen te proeven.

Kookworkshops

Leer de geheimen van de Armeense keuken kennen door deel te nemen aan kookworkshops waar je traditionele gerechten leert bereiden, zoals dolma, khorovats (Armeense barbecue), lavash (platbrood) en verschillende soorten desserts.

Armeense volksdansen

Volksdansen spelen een belangrijke rol in de Armeense cultuur. Je kunt deelnemen aan workshops waar je de basisstappen van traditionele Armeense dansen leert, zoals de Kochari, Shalakho, en Berd.

Bezoek aan historische kloosters

Armenië staat bekend om zijn prachtige historische kloosters, die vaak op afgelegen en schilderachtige locaties liggen. Samen met je groep kun je deze kloosters verkennen, zoals het Tatev-klooster, Noravank-klooster en Geghard-klooster, en meer te weten komen over hun geschiedenis en architectuur.

Avontuurlijke activiteiten

Voor de avontuurlijk ingestelde groepen zijn er mogelijkheden voor activiteiten zoals wandelen in de prachtige Armeense bergen, raften op de rivieren, en zelfs paragliden vanaf schilderachtige locaties zoals het Sevanmeer.

Culturele voorstellingen

Geniet van traditionele Armeense muziek- en dansvoorstellingen die worden uitgevoerd door lokale artiesten. Dit biedt een geweldige kans om de levendige cultuur van Armenië te ervaren en te genieten van de traditionele muziek en dans.

Lokale marktbezoeken

Breng een bezoek aan lokale markten om de levendige sfeer te ervaren en lokale producten en ambachten te bekijken en kopen. Dit is een geweldige manier om in contact te komen met de lokale bevolking en meer te leren over het dagelijkse leven in Armenië.

Door deel te nemen aan deze activiteiten krijg je een dieper inzicht in de rijke cultuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid van Armenië, terwijl je tegelijkertijd waardevolle herinneringen creëert met je reisgenoten.

Armenië reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel