Azerbeidzjan

Ontdek het prachtige Azerbeidzjan

Wil je een rondreis organiseren voor een vereniging? Bezoek eens Azerbeijdjan met zijn prachtige oosterse paleizen, hypermoderne architectuur en met een smeltkroes van culturen en religies. Azerbeijdjan heeft veel te bieden voor de reiziger en heeft een van de snelst groeiende economieën. Ontdek met de verenigingsleden de bijzondere geschiedenis en cultuur van dit land en wandel over de beboste bergen en door de groene valleien. Er is van alles te zien en te beleven; van de hoge Kaukasus en de Kaspische Zee tot moderne wolkenkrabbers en historische karavanserais. Onderweg stuit je zomaar op middeleeuwse forten, indrukwekkende rotsschilderingen en moddervulkanen. De smalle steegjes van het stadshart van Baku leiden je uiteindelijk naar het prachtige Shirvanshahs paleis. Laat je betoveren door de schoonheid van het hippe Baku maar vaar naar het schiereiland Absheron waar veel interessante bezienswaardigheden zijn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november)

Valuta

Azerbeidzjaanse manat (AZN). De manat is onderverdeeld in 100 qəpik.

Tijdsverschil

In de zomertijd is het in Armenië 2 uur later, in de wintertijd 3 uur later.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Azerbeidzjan zijn er tal van unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen om de rijke cultuur, prachtige landschappen en boeiende geschiedenis van het land te ervaren. Hier zijn een aantal bijzondere groepsactiviteiten die je kunt overwegen:

Baku Old City Tour

Verken de oude stad van Baku, ook bekend als Icherisheher, waar je door smalle straatjes kunt wandelen, historische gebouwen kunt bewonderen en kunt genieten van traditionele Azerbeidzjaanse architectuur.

Kookworkshop Azerbeidzjaanse keuken

Doe mee aan een kookworkshop waarbij je leert hoe je traditionele Azerbeidzjaanse gerechten kunt bereiden, zoals plov (pilaf), dolma (gevulde druivenbladeren) en kebabs.

Wijnproeverij in Qabala

Breng een bezoek aan een lokale wijngaard in de regio Qabala en geniet van een wijnproeverij, waarbij je kunt kennismaken met de unieke smaken van Azerbeidzjaanse wijnen.

Jeep Safari in de Kaukasus

Maak een spannende jeep safari door de prachtige landschappen van de Kaukasus, waarbij je door bergachtige terreinen en pittoreske dorpjes rijdt.

Overnachting in een yurtkamp

Ervaar het nomadische leven door te overnachten in een yurtkamp in de uitgestrekte woestijnvlaktes van Azerbeidzjan, waar je kunt genieten van traditionele gerechten, muziek en dans rond het kampvuur.

Paardrijden in de Sheki-regio

Verken de schilderachtige Sheki-regio te paard, waarbij je door groene valleien en langs historische bezienswaardigheden rijdt, zoals het Sheki-kasteel en de Sheki Khans ‘ zomerresidentie.

Boottocht op het meer van Goygol

Geniet van een ontspannen boottocht op het prachtige meer van Goygol, omgeven door weelderige bossen en met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Grote Kaukasus.

Bezoek aan de moddervulkanen van Gobustan

Verken het fascinerende landschap van de moddervulkanen van Gobustan, waar je modderbellen kunt zien borrelen en modderkraters kunt bewonderen die uit de aarde omhoog komen.

Raften op de Geçächäy-rivier

Waag je aan een avontuurlijke raftingtocht op de Geçächäy-rivier, waarbij je door spectaculaire kloven en langs adembenemende watervallen navigeert.

Traditionele muziek- en dansvoorstelling

Sluit je reis af met een traditionele muziek- en dansvoorstelling, waarbij je kunt genieten van liveoptredens van Azerbeidzjaanse muzikanten en dansers die de rijke culturele erfgoed van het land tot leven brengen.

Azerbeidzjan reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel