Baku

Baku: het onontdekte pareltje

Welkom in Baku, de adembenemende hoofdstad van Azerbeidzjan, waar moderniteit harmonieus samensmelt met eeuwenoude tradities. Gelegen aan de oevers van de Kaspische Zee, betovert Baku bezoekers met zijn opvallende skyline, gedomineerd door futuristische wolkenkrabbers en de iconische Flame Towers die ’s avonds in een kleurrijk spektakel veranderen. De oude binnenstad, Icherisheher, omarmt geschiedenis met smalle straatjes, oude moskeeën en het indrukwekkende paleis van de Shirvanshahs. Laat je betoveren door de mysterieuze sfeer van de Maiden Tower, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Verken de moderne cultuur in het Heydar Aliyev Center, ontworpen door de wereldberoemde architect Zaha Hadid. Proef de heerlijke Azerbeidzjaanse keuken in lokale bazaars en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking. Baku, een stad van contrasten, nodigt je uit voor een onvergetelijke reis vol ontdekkingen en verrassingen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober).

Valuta

Azerbeidzjaanse manat. De manat is opgedeeld in 100 qapik.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Bakoe 2 uur later. Tijdens onze wintertijd is het in Bakoe 3 uur later.

Hoogtepunten van deze bestemming

Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan, biedt een verscheidenheid aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Flame Towers

Bewonder ’s avonds de Flame Towers, drie opvallende wolkenkrabbers die ’s nachts verlicht worden en de skyline van Baku domineren. Er zijn vaak lichtshows te zien op de torens.

Gobustan National Park

Maak een dagtocht naar Gobustan, een archeologische site met rotstekeningen die dateren uit het stenen tijdperk. Het biedt inzicht in de prehistorische levensstijl in de regio.

Kookworkshop Azerbeidzjaanse keuken

Leer samen lokale gerechten te bereiden tijdens een kookworkshop. Dit is niet alleen een heerlijke ervaring, maar het biedt ook inzicht in de rijke culinaire tradities van Azerbeidzjan.

Stadswandeling met gids

Ontdek de geschiedenis en cultuur van Baku door een stadswandeling met een lokale gids. Bezoek bezienswaardigheden zoals de oude binnenstad (Icherisheher), de Flame Towers en de moderne architectuur langs de boulevard.

Quadrijden in de modderige buitenwijken

Voor avontuurlijke groepen is quadrijden buiten de stad een opwindende optie. Verken de modderige paden en geniet van de prachtige landschappen rondom Baku.

Bezoek aan Gobustan National Park

Ga op een dagtocht naar Gobustan, waar je prehistorische rotstekeningen kunt bewonderen. Het is niet alleen educatief, maar biedt ook een prachtig natuurlijk landschap.

Dagtrip naar de regio Gabala

Als de groep geïnteresseerd is in het verkennen van meer dan alleen Baku, overweeg dan een dagtrip naar Gabala. Hier kun je genieten van de natuur, kabelbanen nemen en de lokale cultuur ervaren.

Ateshgah van Baku

Bezoek de Ateshgah, een oude vuurtempel gelegen in de buitenwijken van Baku. Het is een historische heilige plaats die vroeger werd gebruikt door aanhangers van het Zoroastrisme.

Gabala Shooting Club

Als je geïnteresseerd bent in schietsporten, overweeg dan een bezoek aan de Gabala Shooting Club. Het biedt faciliteiten voor kleiduivenschieten en andere schietactiviteiten.

Baku Ferris Wheel

Geniet van een panoramisch uitzicht op de stad vanuit de Baku Ferris Wheel, vooral ’s avonds wanneer de stad verlicht is.

Azerbeidzjaans Tapijt Museum

Leer meer over de rijke tapijttraditie van Azerbeidzjan in dit museum, waar je een uitgebreide collectie traditionele tapijten kunt bewonderen.

Heydar Aliyev Center

Bezoek dit architectonisch opvallende gebouw, ontworpen door Zaha Hadid. Het herbergt tentoonstellingen over de cultuur en geschiedenis van Azerbeidzjan.

Naftalan Spa

Voor een unieke ervaring kun je een bezoek brengen aan de Naftalan Spa, waar je kunt genieten van baden met naftalan-olie, bekend om zijn vermeende geneeskrachtige eigenschappen.

Baku reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel