Balkan

Balkan: elk land heeft zijn eigen schoonheden

Een rondreis naar de Balkan staat gegarandeerd in het teken van geschiedenis, cultuur, natuur en lekker eten. Of je nu Kroatië, Servië of Montenegro bezoekt, elk land heeft zijn eigen schoonheden en culturele schatten. Of wat dacht je van Bulgarije met zijn uitgestrekte kustlijnen en kuuroorden? Dit bergachtige land leent zich uitstekend voor wandelen, mountainbiken en paardrijden. In het schitterende Kroatië vind je de vestingstad Dubrovnik. De oude stadsmuren met zijn forten en torens zijn een absolute blikvanger. Voor een spectaculair uitzicht over de hoofdstad van Macedonië, Skopje, ga je naar Fort Kale. Dit historische fort staat op het hoogste punt van de stad en geeft ook kijk op de rivier de Vardar. Ook Albanië is een fascinerend land om te bezichtigingen door de rijke geschiedenis en ongerepte natuur. Een van de hoogtepunten is het fort van Durrës. Weet je al hoe de rondreis met de verenigingsleden eruit gaat zien naar de Balkan?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Lente en Herfst

Valuta

Montenegro Euro, rest lokale munteenheid.

Tijdsverschil

Roemenië is het 1 uur later. Overige landen geen verschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

De Balkan biedt een schat aan diverse en boeiende activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele bijzondere en unieke activiteiten die je kunt overwegen:

Historische stadswandelingen

Verken de oude stadscentra van steden zoals Dubrovnik, Mostar en Split om de rijke geschiedenis en architectuur te ontdekken.

Bezoek aan kloosters en kerken

Verdiep je in de religieuze geschiedenis van de regio door iconische kloosters zoals het Ostrog-klooster in Montenegro of de kloosters van Meteora in Griekenland te bezoeken.

Lokale markten en culinaire tours

Ontdek het oude stadje Nessebar, dat op de Werelderfgoedlijst staat, met zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en charmante sfeer.

Raften op de Tara-rivier

Ontdek de prachtige natuur van Montenegro tijdens een avontuurlijke rafttocht op de Tara-rivier, bekend om zijn spectaculaire kloof.

Wandelen in nationale parken

Verken de adembenemende natuur van nationale parken zoals Plitvicemeren (Kroatië) of Durmitor (Montenegro) met uitdagende wandelroutes.

Ziplining in Omis

Zoek de adrenaline op door te ziplinen boven de Cetina-rivier in het schilderachtige stadje Omis, gelegen aan de Adriatische kust.

Kookworkshops

Leer lokale gerechten bereiden tijdens een kookworkshop, waar je de geheimen van de Balkan-keuken ontdekt en samen geniet van de zelfgemaakte maaltijd.

Traditionele danslessen

Ervaar de levendige cultuur van de Balkan door deel te nemen aan traditionele danslessen, waar je de lokale dansen leert en kunt dansen op traditionele muziek.

Wijnproeverijen

Verken de wijncultuur van de Balkan door deel te nemen aan wijnproeverijen in regio’s zoals het wijngebied van Macedonië of de wijnroutes in Slovenië.

Deze activiteiten bieden een uitgebalanceerde mix van cultuur, avontuur en interactie, waardoor je als groep een onvergetelijke reis door de Balkan kunt ervaren.

Balkan reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel