Baltische landen

Ontdek de Baltische landen

Misschien denk je bij een architectuur- of kunstreis niet direct aan landen als Estland, Letland en Litouwen. Toch zijn deze drie landen, die samen de Baltische landen vormen, een fascinerende bestemming voor een groepsreis met de verenigingsleden. Hoewel de landen met elkaar verbonden zijn door de geschiedenis heeft elk zijn eigen cultuur, landschap en taal. Wandel langs de prachtige stadsmuur met authentieke torens in het Estlandse Tallinn en dwaal door zijn historische straten waar de geschiedenis haast tot leven komt. Je komt in de Baltische landen veel huizen tegen in diverse bouwstijlen. Als architectuurliefhebber kijk je vooral je ogen uit in de stad Riga. Hier zorgen de typische gekleurde, houten huizen en de middeleeuwse kerken voor een schilderachtige sfeer. Vergeet niet om in de Litouwse hoofdstad Vilnius het meest iconische kasteel van de Baltische landen te bezoeken. Bij dit imposante Trakai-kasteel kun je overigens goed wandelen omdat het is omgeven door bossen en weidse meren. Ontdek met eigen ogen wat Estland, Letland en Litouwen te bieden hebben en stel deze groepsreis naar wens samen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Hele jaar

Valuta

Euro

Tijdsverschil

1 uur later

Hoogtepunten van deze bestemming

De Baltische landen – Estland, Letland en Litouwen – bieden een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Middeleeuwse avond in Tallinn, Estland

Bezoek de oude stad van Tallinn en ervaar een middeleeuws banket in een van de historische restaurants. Geniet van traditionele gerechten, muziek en kostuums uit de middeleeuwen.

Kanoën op de Gauja-rivier, Letland

Verken het prachtige Gauja National Park per kano. Dit is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Letland te ervaren, terwijl je samenwerkt als een team om de rivier te bevaren.

Zandduinen van Nida, Litouwen

Breng een dag door op de indrukwekkende zandduinen van Nida, onderdeel van het Koerse Schoorwal nationaal park. Maak een wandeling, geniet van het uitzicht en ontdek de unieke flora en fauna van dit gebied.

Rondleiding door de Baltische hoofdsteden

Verken de hoofdsteden Tallinn, Riga en Vilnius met een lokale gids. Ontdek de rijke geschiedenis, architectuur en cultuur van elk land terwijl je door de sfeervolle straten wandelt.

Traditionele volksmuziek- en dansworkshop

Neem deel aan een workshop waar je traditionele Baltische volksmuziek leert spelen of lokale dansen onder de knie krijgt. Het is een leuke manier om de cultuur van de regio te ervaren en actief deel te nemen.

Kasteel van Trakai, Litouwen

Bezoek het schilderachtige Trakai-kasteel, gelegen op een eiland in het Galvemeer. Ontdek de geschiedenis van het kasteel en geniet van de omgeving tijdens een boottocht.

Baltische keukenworkshop

Leer de geheimen van de Baltische keuken kennen door deel te nemen aan een kookworkshop. Proef lokale ingrediënten en bereid traditionele gerechten onder begeleiding van een chef-kok.

Baltische sauna-ervaring

Ervaar de ontspannende en traditionele Baltische sauna’s. Dit is niet alleen een geweldige manier om te ontspannen, maar ook om de lokale wellnesscultuur te ontdekken.

Fietsen door het Lahemaa National Park, Estland:

Verken het Lahemaa National Park per fiets. Geniet van de ongerepte natuur, historische landgoederen en schilderachtige kustlijn tijdens deze actieve excursie.

Amber Workshop in Palanga, Litouwen

Palanga staat bekend om zijn amber, en je kunt deelnemen aan een workshop waar je meer leert over deze Baltische edelsteen en zelfs je eigen amberjuwelen kunt maken.

Deze activiteiten bieden een diverse en boeiende ervaring voor groepen die de Baltische landen willen verkennen.

Baltische landen reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel