Brugge

Betoverend Brugge

Een weekend weg naar Brugge met een groep collega’s of met het gezelschap van de vereniging? Doen! Brugge is betoverend, idyllisch en charmant. Wandel door de schilderachtige kasseinstraatjes met aaneengesloten 17e-eeuwse huizen met karakteristieke trapgevels, bruggetjes en smalle reien. Het stadscentrum van Brugge lijkt uit een sprookje te komen. Vaar op een rondvaartboot over de Reien en bekijk de monumenten vanaf het water. Flaneer door het Minnewaterpark en rust uit op één van de bankjes langs het meer om de tientallen zwanen te bewonderen. Vervolgens kun je in de toren van Belfort een stevige klim maken naar de top. Je moet maar liefst 366 treden omhoog om te genieten van een fantastisch vergezicht over de stad. Sluit de dag goed af met een drankje in een bruin café op de Grote Markt. Natuurlijk mag je deze Belgische stad niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan een chocolatier. De overheerlijke Belgische bonbons vind je bij de (niet toeristische) Brugse chocoladewinkels, zoals bij Sukerbuyc waar ze zelf de doosjes van chocolade maken.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Tussen april en oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Brugge is een prachtige stad met veel unieke activiteiten. Hier zijn een aantal bijzondere en unieke activiteiten die je als groep kunt ondernemen:

Workshop Vlaamse Primitieven schilderen

Duik in de artistieke geschiedenis van Brugge door deel te nemen aan een schilderworkshop. Leer de technieken van de Vlaamse Primitieven en creëer je eigen kunstwerk onder begeleiding van een lokale kunstenaar.

Ridderervaring in een kasteel

Breng een bezoek aan het Kasteel van Loppem, net buiten Brugge, en beleef een dag als een middeleeuwse ridder. Doe mee aan een speciaal programma met historische kostuums, zwaardgevechten en middeleeuwse maaltijden.

Geheime cocktailbar tour

Ontdek de verborgen wereld van cocktailbars in Brugge door deel te nemen aan een georganiseerde tour. Bezoek exclusieve, moeilijk te vinden locaties en proef unieke cocktails onder begeleiding van ervaren cocktailmakers.

Boottocht op de grachten

Verken de pittoreske grachten van Brugge per boot. Het biedt een andere kijk op de stad en laat je genieten van de prachtige architectuur langs het water.

Chocoladeworkshop

Aangezien België bekend staat om zijn heerlijke chocolade, kun je deelnemen aan een chocoladeworkshop en je eigen Belgische chocolade maken.

Bierproeverij

Ontdek de rijke Belgische biercultuur door deel te nemen aan een bierproeverij. Brugge heeft verschillende gezellige cafés en brouwerijen waar je lokale bieren kunt proeven.

Fietstocht door het platteland

We fietsen onder leiding van een lokale gids en verkennen het prachtige platteland rondom Brugge. Je komt langs schilderachtige dorpjes, groene velden en historische bezienswaardigheden.

Middeleeuws banket

Geniet van een authentiek middeleeuws banket in een van de historische panden van Brugge. Dit is een unieke culinaire ervaring met gerechten en entertainment uit de middeleeuwen.

Bezoek aan het Frietmuseum

Ontdek de geschiedenis van de Belgische friet in het Frietmuseum. Het is niet alleen informatief, maar ook leuk en smakelijk.

Lambiekproeverij

Als je van bijzondere bieren houdt, overweeg dan een lambiekproeverij. Lambiek is een traditioneel Belgisch bier, en je kunt verschillende variëteiten ervan proeven.

Historische wandeltocht met gids

Leer meer over de rijke geschiedenis van Brugge tijdens een begeleide historische wandeltocht. Ontdek de verborgen hoekjes en kom meer te weten over de architecturale schatten.

Bezoek aan het Salvador Dalí Museum

Brugge herbergt het enige Dali-museum buiten Spanje. Bewonder de surrealistische kunstwerken van Salvador Dalí in dit unieke museum.

Avondrondleiding met lantaarns

Ervaar de betovering van Brugge ’s avonds met een rondleiding door de verlichte straten. Het geeft een heel andere sfeer aan de stad.

Brugge reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel