Brussel

Cultuur snuiven in Brussel

Manneken Pis, het Atomium, het Europees Parlement en de Grote Markt: stuk voor stuk interessante bezienswaardigheden in Brussel die je absoluut gezien moet hebben. In deze stad verveel je je geen moment tijdens de dispuut- of koorreis. Slenter door de karakteristieke klinkerstraten van de hoofdstad van België, waar de winkels zorgen voor uren shopplezier en waar op bijna elke hoek een verse wafel te halen is. Cultuur snuiven doe je in het Stadhuis of in het Broodhuis. Op een bankje in het Warandepark komen je voeten tot rust van al het wandelen. Aangezien je toch in de buurt bent, kun je gelijk langs het nabijgelegen Koninklijk Paleis. Dit majestueuze bouwwerk is alleen in de zomer toegankelijk voor publiek, maar de sublieme buitenkant is al lonend om te bekijken. Verder barst het in Brussel van de gezellige bruine kroegen die zich ’s avonds uitstekend lenen voor een ongekende kroegentocht.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Tussen april en oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil

Hoogtepunten van deze bestemming

Brussel biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Tram Experience

Boek een tafel in de Brusselse Tram Experience, een rijdend gastronomisch restaurant in een tram. Terwijl de tram door de stad rijdt, kunnen de groepsleden genieten van heerlijk eten en het steeds veranderende uitzicht.

Mysterieuze theeceremonie

Ervaar een theeceremonie met een mystiek tintje. Kies voor een locatie met een sfeervolle setting en voeg wat mysterie toe, zoals verhalenvertellers die mythen en legendes delen terwijl de groep geniet van thee en lekkernijen.

Middeleeuwse dinerervaring

Stap terug in de tijd en geniet van een middeleeuwse dinerervaring. Verschillende restaurants in Brussel bieden avonden met middeleeuwse gerechten, kostuums en entertainment voor een unieke historische beleving.

Huis van de Europese Geschiedenis

Breng een bezoek aan het Huis van de Europese Geschiedenis en organiseer een interactieve rondleiding waarbij de groep meer te weten komt over de Europese geschiedenis en de rol van Brussel als hoofdstad van Europa.

Retro Fiets Tour

Verken de stad op een unieke manier met een retro fietstour. Ontdek de straten van Brussel terwijl je op vintage fietsen rijdt, gekleed in retro-stijl. Uiteraard onder leiding van een lokale gids.

Ondergrondse Speleologie

Verken de geheime ondergrondse wereld van grotten en tunnels in de buurt van Brussel. Een avontuurlijke en unieke ervaring voor groepen die van wat spanning houden.

Kookworkshop met een topchef

Leer de geheimen van de Belgische keuken kennen tijdens een kookworkshop, mogelijk zelfs onder leiding van een gerenommeerde chef-kok.

Atomium

Bezoek dit iconische bouwwerk, dat oorspronkelijk werd gebouwd voor de Expo 58. Het biedt een boeiend museum en een panoramisch uitzicht over de stad.

Stripmuseum

België is de geboorteplaats van veel beroemde stripfiguren. Het Stripmuseum in Brussel is gewijd aan stripboeken en biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis van het Belgische stripverhaal.

Culinair avontuur

Doe een chocolade- en bierproeverij. Ontdek de wereldberoemde Belgische chocolade en geniet van een selectie van lokale bieren in een van de vele gezellige cafés.

Art Nouveau-wandeling

Brussel staat bekend om zijn prachtige Art Nouveau-architectuur. Maak een wandeling door de wijk Saint-Gilles om enkele van de meest indrukwekkende gebouwen te bewonderen.

Parlementarium

Bezoek het bezoekerscentrum van het Europees Parlement. Hier kun je meer te weten komen over de Europese Unie en de rol van het Parlement door interactieve tentoonstellingen.

Street art tour

Ontdek de kleurrijke street art in de wijken van Brussel. Verschillende straatkunstenaars hebben de stad verfraaid met indrukwekkende muurschilderingen.

Brussel reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel