China

het land waar alles mogelijk is

Op zoek naar pandaberen en andere wilde dieren? Of laat je de natuurreizen liever voor wat het is en staat een culturele trip hoger op je verlanglijstje? In China heb je het allemaal; cultuur, natuur, kunst en architectuur. Ga op architectuurreis en bezichtig de moderne steden Beijing en Hongkong met elk hun eigen oude stadswijken en culturele schatten. Breng een bezoek aan de bewoners van de kleurrijke bergdorpjes of ervaar de eeuwenoude tradities in kleine dorpen op het platteland. Fiets rondom het sprookjesachtige karstgebergte bij Yangshuo. Je komt over wegen en paden waar je normaal gesproken niet zou komen. Wandel over de Chinese Muur naar de mooiste skyline van het land of beklim de oneindige, groene rijstterrassen. China is ook het spectaculaire terracottaleger, de stranden van Hainan en de imposante stadspoorten van Dali. Reis af naar de stad Chengdu om een stuk of 60 reuzenpanda’s te bewonderen. Kortom, van noord tot zuid is er in China een scala aan bezienswaardigheden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Het droge seizoen van december tot april.

Valuta

Costa Ricaanse colón (CRC). De colón is verdeeld in 100 centavos.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Costa Rica 8 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd 7 uur.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door China zijn er talloze unieke en bijzondere groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een paar:

Tai Chi in een park

Leer de kunst van Tai Chi van een ervaren instructeur in een van de vele prachtige parken van China, zoals het Temple of Heaven Park in Beijing of het West Lake Park in Hangzhou. Dit is een geweldige manier om de traditionele Chinese cultuur te ervaren en tegelijkertijd aan je gezondheid te werken.

Kookles in een lokale woning

Neem deel aan een kookcursus waarbij je leert hoe je traditionele Chinese gerechten kunt bereiden. Dit kan bijvoorbeeld dumplings maken in Beijing of Sichuanese keuken leren koken in Chengdu. Je kunt zelfs kiezen voor een kookles bij een lokale familie thuis voor een authentieke ervaring.

Bamboevlottocht op de Li-rivier

Ga op een avontuurlijke tocht op een bamboevlot over de schilderachtige Li-rivier in de buurt van Yangshuo. Dit is een geweldige manier om te genieten van het adembenemende landschap van kalkstenen karstformaties terwijl je samen met je groep ontspant op het rustige water.

Bezoek aan een panda-opvangcentrum

Breng een bezoek aan een panda-opvangcentrum, zoals het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding, waar je deze schattige dieren van dichtbij kunt bekijken en meer te weten kunt komen over inspanningen voor het behoud van deze bedreigde diersoort.

Overnachting bij een Tibetaanse familie

In de regio’s zoals Tibet of Sichuan kun je deelnemen aan een homestay-ervaring bij een Tibetaanse familie. Dit biedt een unieke kans om de lokale cultuur en levensstijl te ervaren, inclusief traditionele maaltijden, het bijwonen van ceremonies en het delen van verhalen met de gastvrije lokale bevolking.

Kalligrafieworkshop

Neem deel aan een kalligrafieworkshop waar je de kunst van het Chinese kalligraferen kunt leren. Dit is een prachtige manier om meer te leren over de Chinese schrijfkunst en om je eigen vaardigheden te oefenen onder begeleiding van een ervaren kalligrafie-artiest.

Fietsen over de stadsmuren van Xi'an

Verken de oude stad Xi’an per fiets en rijd over de indrukwekkende stadsmuren die dateren uit de Ming-dynastie. Dit biedt een uniek perspectief op de stad en haar rijke geschiedenis, terwijl je samen met je groep geniet van een actieve en avontuurlijke ervaring.

Kungfu-les in Shaolin

Bezoek de beroemde Shaolin-tempel in de provincie Henan en neem deel aan een kungfu-les onder leiding van Shaolin-monniken. Leer de basisbeginselen van deze eeuwenoude vechtkunst en zie demonstraties van meesters in actie.

Nachtcruise op de Huangpu-rivier

Geniet van een betoverende nachtcruise op de Huangpu-rivier in Shanghai, waarbij je getuige bent van de adembenemende skyline van de stad die ’s avonds verlicht is met kleurrijke lichten en futuristische gebouwen.

Bezoek aan een theeceremonie

Breng een bezoek aan een traditioneel theehuis en neem deel aan een authentieke Chinese theeceremonie. Leer meer over de geschiedenis en de verschillende soorten thee terwijl je geniet van rustige momenten en interessante gesprekken met je groep.

Verblijf in een Hakka-tulou

Ervaar het leven in een Hakka-tulou, een traditioneel rond aarden huis in de provincie Fujian. Breng de nacht door in een van deze unieke UNESCO-werelderfgoedlocaties en leer meer over de eeuwenoude cultuur en levensstijl van de Hakka-mensen.

Drakensrug rijstterrassen in Longsheng

Maak een trektocht door de adembenemende Drakensrug rijstterrassen in Longsheng, Guangxi, en bewonder het spectaculaire landschap van met rijst beplante heuvels dat zich uitstrekt tot aan de horizon.

Bezoek aan een zijdeatelier

Breng een bezoek aan een zijdeatelier in steden zoals Suzhou of Hangzhou en leer alles over het proces van zijdeproductie, van de zijderupsen tot de uiteindelijke zijden stoffen. Je kunt zelfs zelf proberen zijde te spinnen en weven.

Peking Opera workshop

Neem deel aan een workshop Peking Opera en leer de basis van deze traditionele Chinese kunstvorm, inclusief make-up, kostuum en basisbewegingen. Dit is een unieke kans om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis en het culturele erfgoed van de Peking Opera.

China reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel