Denemarken

Groepsreis langs de highlights van Denemarken

Karakteristieke gekleurde huizen aan de waterkant, culinaire hoogstandjes, betoverende paleizen en het weidse duinlandschap: dat is Denemarken. Maar het is ook het land van de Vikingen, Hans Christiaan Andersen en Lego. Het hoogtepunt van de jubileumreis naar Denemarken is absoluut de hoofdstad Kopenhagen. In deze stad is werkelijk van alles te beleven en te zien. Het heeft een schitterend, historisch centrum en de gekleurde huisjes aan de Nyhavn lenen zich uitstekend voor wat vakantiekiekjes. Een bijzonder natuurverschijnsel in Denemarken zijn de kleine en grote zwerfkeien die je door het hele land tegenkomt. Dit zijn overblijfselen uit de ijstijd. Om de oudste stad van het land te bezoeken ga je naar het pittoreske Ribe. Wandel door de wirwar aan smalle steegjes en bezichtig de vele historische gebouwen die goed bewaard zijn gebleven. Zijn je voeten moe van al het wandelen? Denemarken is ook perfect om per fiets te verkennen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April – Oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Geen

Hoogtepunten van deze bestemming

Denemarken biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen, zowel cultureel als actief. Hier zijn enkele suggesties:

Bezoek aan het Louisiana Museum of Modern Art

Gelegen ten noorden van Kopenhagen, biedt dit museum een indrukwekkende collectie moderne kunst, prachtige beeldentuinen en een adembenemend uitzicht op de omliggende kustlijn.

Verken Kopenhagen per fiets

Ontdek de hoofdstad op een milieuvriendelijke manier en bezoek bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, het Koninklijk Paleis en de kleurrijke wijk Nyhavn. Uiteraard onder leiding van een lokale gids!

Historische rondleiding in Roskilde

Breng een bezoek aan de historische stad Roskilde, verken de imposante kathedraal en het Vikingeskibsmuseet, waar je authentieke Vikingschepen kunt bewonderen.

Kasteel Kronborg in Helsingør

Bekend als het kasteel van Hamlet, biedt Kronborg een fascinerende kijk op de Deense geschiedenis en architectuur. Groepen kunnen genieten van een rondleiding door het kasteel.

Kajakken in de archipel van Zuid-Funen

Per kajaks verkennen we als groep de prachtige eilandengroep ten zuiden van Funen. Het kristalheldere water en de schilderachtige omgeving maken het een geweldige ervaring.

Hiken in Nationaal Park Mols Bjerge

Ontdek het ongerepte landschap van Mols Bjerge met zijn glooiende heuvels, bossen en kustpaden.

Mountainbiken op het eiland Bornholm

Bornholm staat bekend om zijn gevarieerde natuur en heuvelachtige terrein, wat het een ideale plek maakt voor begeleide mountainbike tochten. Er zijn specifieke routes voor verschillende niveaus.

Segway-tour in Kopenhagen

Ervaar de hoofdstad op een unieke manier door een segway-tour te maken. Dit is een leuke en snelle manier om de bezienswaardigheden te bekijken terwijl je met je groep door de straten van Kopenhagen glijdt.

Deze activiteiten bieden een goede mix van cultuur en actie, waardoor je groepsreis door Denemarken onvergetelijk wordt.

Denemarken reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel