Duitsland

Duitsland: historie, moderne gebouwen en winkelen

Of je nu houdt van kunst, cultuur, winkelen of uitgaan, je vindt het allemaal in Duitsland. Een verenigingsreis naar Duitsland staat in het teken van gezelligheid, Bratwurst, Sachertorte, populaire bierfeesten en prachtige natuur. In de historische steden wandel je door straten met fantastische kunstwerken van graffiti en met heel veel musea is er voor ieder wat wils. Het land ademt historie en er zijn veel overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog zoals de Berlijnse muur en het Holocaust museum. Duitsland is ook een waar walhalla voor shopliefhebbers. In de luxe winkelstraten vind je de chique winkels en in de kleine steegjes zijn genoeg snoezige boetiekjes. Een van de grootste havens van Europa vind je aan de Elbe in Hamburg. Daar vlakbij is de beroemde wijk Speicherstadt met allemaal oude pakhuizen die in het water van de Elbe staan. Uitgaan? In Berlijn, München en Hamburg is er elke avond ergens een feestje door de vele clubs en bars.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Hele jaar

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Geen

Hoogtepunten van deze bestemming

Duitsland biedt een breed scala aan activiteiten voor groepen, variërend van culturele ervaringen tot actieve avonturen. Hier zijn enkele bijzondere en unieke activiteiten die je kunt overwegen:

Walhalla Monument in Regensburg

Bezoek dit indrukwekkende neoclassicistische monument, gebouwd ter ere van belangrijke figuren in de Duitse geschiedenis. Het ligt op een schilderachtige locatie langs de Donau.

Documenta in Kassel

Als je groep geïnteresseerd is in hedendaagse kunst, is Documenta in Kassel een must. Deze kunsttentoonstelling vindt om de vijf jaar plaats en presenteert cutting-edge internationale kunstwerken.

Bezoek de Neuschwanstein-burcht

Een prachtig kasteel dat de inspiratie vormde voor het Disney-kasteel. Het is gelegen in Beieren en biedt een indrukwekkend uitzicht op de omgeving.

Berlijnse Muur Tour

Ontdek de geschiedenis van de Berlijnse Muur met een rondleiding langs overblijfselen van de muur en leer meer over de verdeelde geschiedenis van de stad.

Museuminsel (Museumeiland) in Berlijn

Bezoek dit UNESCO-werelderfgoed, waar je toegang hebt tot vijf musea met een schat aan kunst en archeologische artefacten.

Wijnproeverij in de Rijnstreek

Verken de prachtige wijngaarden langs de Rijn en geniet van een wijnproeverij in een van de schilderachtige wijndorpen.

IJsklimmen in de Zugspitze

Voor de avontuurlijke groep is er de mogelijkheid om onder begeleiding van ervaren gidsen de bevroren watervallen rond de Zugspitze te beklimmen.

Bizarre sprookjestocht in het Harzgebergte

Maak een avondwandeling door het Harzgebergte en luister naar sprookjes en mythen verteld door lokale gidsen, terwijl het bos verlicht is met betoverende lantaarns.

Ballonvaren boven de Moezelvallei

Ervaar de schilderachtige Moezelvallei vanuit de lucht tijdens een ballonvaart. Het is een unieke manier om wijngaarden, kastelen en rivieren te bewonderen.

Zoutmijnen van Berchtesgaden

Verken de ondergrondse zoutmijnen per boot en trein. Het is een fascinerende en educatieve ervaring voor groepen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en geologie.

Wandelen in de Beierse Alpen

Er zijn talloze wandelpaden die geschikt zijn voor alle niveaus. De Zugspitze, Duitslands hoogste berg, biedt ook geweldige mogelijkheden voor bergbeklimmingen. Alle wandelingen die we aanbieden zijn onder begeleiding van een ervaren lokale gids.

Kanoën op de Spreewaldkanalen

Ontdek de unieke waterwegen van het Spreewald per kano. Het is een prachtige manier om het pittoreske landschap te verkennen. Onze gids verteld onderweg alles over de lokale flora en fauna.

Mountainbiken in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud heeft uitdagende mountainbikepaden te midden van prachtige bossen en landschappen.

Zweefvliegen bij Wasserkuppe

Wasserkuppe is een populaire locatie voor zweefvliegen. Groepen kunnen hier genieten van adembenemende uitzichten terwijl ze zweven boven het landschap.

Deze activiteiten bieden een goede mix van culturele onderdompeling en actieve avonturen, waardoor je reis door Duitsland met een groep memorabel en gevarieerd zal zijn.

Duitsland reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel