Edinburgh

De groene heuvels van Edinburgh

Klaar voor een onvergetelijk cultuurreis naar Edinburgh? In deze Schotse hoofdstad komen modern en historie uitstekend samen. De ‘Old Town’ met haar middeleeuwse huizen en smalle steegjes en aan de overkant de ‘New Town’ met de luxe winkelstraten. Kloppend hart van Edinburgh is de Royal Mile, die samen met een aantal andere straten de hoofdstraat van de oude stad vormen. Geniet van een Irish coffee in een koffietentje met uitzicht op Edinburgh Castle. Bewonder daar de Schotse kroonjuwelen en de beroemde Stone of Destiny. Vanaf de Castle Rock heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de groene heuvels en de rivier de Forth. Wandel met de groep via de Royal Mile bergafwaarts tot aan het hypermoderne Parliament House en het Koninklijk Paleis Holyrood Palace, het verblijf van Queen Elizabeth in Schotland. Edinburgh – de stad van de festivals, whiskey en Harry Potter – is perfect voor een indrukwekkende groepsreis. 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (maart tot mei) en herfst (september en oktober)

Tijdsverschil

In Edinburgh is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta

Britse pond sterling (£). Het pond sterling is verdeeld in 100 kleinere eenheden, die bekend staan als pence.

Hoogtepunten van deze bestemming

Edinburgh biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Invisible Edinburgh Walking Tour

Maak kennis met de stad door de ogen van iemand die dakloos is geweest. Deze unieke wandeltour wordt geleid door een gids die ooit dakloos was en biedt een ander perspectief op het leven in Edinburgh.

Zipline Avontuur in het Avontuurpark Foxlake

Voor de avontuurlijke groep is er het Foxlake Adventure Park, waar je kunt genieten van ziplining en andere buitenactiviteiten in een prachtige omgeving.

Camera Obscura en World of Illusions

Breng een bezoek aan Camera Obscura, een fascinerend gebouw vol optische illusies, hologrammen en interactieve tentoonstellingen. Het is een geweldige ervaring voor groepen en biedt een mix van educatie en entertainment.

Edinburgh Castle

Bezoek het beroemde Edinburgh Castle en ontdek de rijke geschiedenis van de stad. Je kunt een rondleiding boeken of zelfstandig het kasteel verkennen.

Arthur's Seat

Maak een wandeling naar de top van Arthur’s Seat, een uitgedoofde vulkaan die een prachtig uitzicht over de stad biedt. Het is een geweldige manier om actief bezig te zijn en van de natuur te genieten.

Whisky proeverij

Schotland staat bekend om zijn whisky, en Edinburgh heeft verschillende locaties waar je een whiskyproeverij kunt doen. Leer meer over de Schotse whiskytraditie en proef enkele lokale lekkernijen.

Ghost Tour

Verken de spookachtige kant van Edinburgh met een avondwandeling tijdens een ghost tour. Luister naar enge verhalen en leer meer over de bovennatuurlijke geschiedenis van de stad.

Craigmillar Castle

Maak een uitstapje naar Craigmillar Castle, een minder bekend maar indrukwekkend kasteel in de buurt van Edinburgh. Het biedt een rustiger alternatief voor het drukke Edinburgh Castle.

Dynamic Earth

Breng een bezoek aan Dynamic Earth, een interactief wetenschapsmuseum dat de geschiedenis van de aarde en de evolutie van het leven laat zien. Het is educatief en leuk voor alle leeftijden.

Verrassingsdiner

Boek een avond in een traditioneel Schots restaurant met live muziek en dans. Dit is een geweldige manier om de lokale cultuur te ervaren en samen van een heerlijke maaltijd te genieten.

Fietstocht

Verken de stad, onder leiding van een lokale gids, per fiets en ontdek minder bekende plekken en parken.

Edinburgh reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel