Ethiopië

Eeuwenoude kastelen, exotische dieren en indrukwekkende obelisken

Misschien verwacht je het niet, maar Ethiopië heeft de hedendaagse toerist veel te bieden. De ongerepte natuur, de historische monumenten en de exotische dieren maken dit land tot een boeiende bestemming voor een jubileumreis in Afrika. Wandel met je collega’s of verenigingsleden over de drukke markten in Addis Abeba en bezichtig de interessante musea en het bijzondere klooster Debre Libanos. Bij het klooster hangt een typische sfeer, met overal gelovigen en bedelaars omdat de plek ontzettend heilig is dankzij een bron met geneeskrachtige werkingen. De stad Gondar staat bekend om de kerken met prachtige fresco’s en de middeleeuwse kastelen. Maak in het Nechisar National Park een boottocht over het meer Lake Chamo om enorme krokodillen, nijlpaarden en diverse vogelsoorten te spotten. Reis af naar de vroegere hoofdstad Aksum met de paleisruïnes van koningin Sheba, de ondergrondse koningstombes en met de oude obelisken vol inscripties. Ook het dorp Lalibela met zijn ongeplaveide straatjes en kleine huisjes mag je absoluut niet overslaan. De onderaardse gangen in dit dorpje brengen je van kerk naar kerk en de in rotsen uitgehouwen pleinen zorgen voor bijzondere vakantiekiekjes.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De droge periode, die meestal loopt van oktober tot mei.

VALUTA

Ethiopische birr, afgekort als ETB. De birr is verdeeld in 100 santim.

TIJDSVERSCHIL

Tijdens onze zomertijd is het in Ethiopië 1 uur later. Tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Ethiopië zijn er tal van unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een aantal:

Trektocht naar de Simienbergen

Verken deze prachtige bergketen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, tijdens een meerdaagse trektocht. Je kunt genieten van adembenemende uitzichten en ontmoet lokale dorpsbewoners onderweg.

Bezoek aan de Danakil Depression

Dit is een van de heetste plekken op aarde en tevens een van de meest intrigerende. Verken de zoutvlaktes, vulkanen en gekleurde zoutformaties samen met je groep, en ervaar een van de meest unieke landschappen op onze planeet.

Culturele uitwisselingen met stammen in de Omo-vallei

Maak kennis met de verschillende etnische groepen die in de Omo-vallei wonen. Dit omvat stammen zoals de Mursi, Hamar en Karo. Je kunt hun traditionele levenswijze ervaren, inclusief dansen, ambachten en ceremonies.

Kookcursus Ethiopische keuken

Leer samen met je groep de geheimen van de Ethiopische keuken kennen. Van injera (het traditionele platte brood) tot heerlijke stoofschotels zoals doro wat (kip stoofpot), het bereiden van Ethiopisch eten is een geweldige groepsactiviteit.

Boottocht op het Tanameer

Verken het grootste meer van Ethiopië per boot. Je kunt pelikanen en nijlpaarden zien en een bezoek brengen aan historische eilandkloosters zoals Ura Kidane Mihret op het schiereiland Zeghe.

Stadswandelingen in Addis Abeba

Ontdek de hoofdstad van Ethiopië te voet. Bezoek markten zoals de Merkato, de grootste openluchtmarkt van Afrika, en historische bezienswaardigheden zoals de Holy Trinity Cathedral en het Nationaal Museum.

Wandeling naar de rotskerken van Lalibela

Verken de verbazingwekkende rotskerken van Lalibela, die dateren uit de 12e eeuw. Deze kerken zijn uit de rotsen gehouwen en vormen een van de meest buitengewone architectonische prestaties ter wereld.

Bezoek aan de koffieplantages van Sidamo of Yirgacheffe

Ethiopië staat bekend als de bakermat van koffie, en een bezoek aan een koffieplantage biedt een unieke kans om het hele proces, van boon tot kopje, te ervaren.

Deze activiteiten bieden een mix van avontuur, cultuur, natuur en culinaire ervaringen die een rondreis door Ethiopië onvergetelijk maken voor jou en je groep.

Ethiopië reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel