Ierland

Het woeste en unieke landschap van Ierland

Met de vereniging of het bedrijf een bezoek brengen aan het smaragdgroene eiland Ierland? Of je er nu heen gaat voor een zakenreis of een wandelvakantie, Ierland is een land dat je absoluut verrast. Wandel over de heuvels en door de valleien en begeef je naar de spectaculaire hoge en ruige kliffen langs de zee. Het woeste en unieke landschap is een absolute blikvanger van Ierland. Maar het land is ook rijk aan historie. De kastelen, ruïnes en de Keltische kruizen laten je herinneren aan een indrukwekkend verleden. Maak een stop in het bruisende Dublin en ontdek de prachtige pleinen in Gregoriaanse stijl, de gezellige pubs en het Writers Museum. Bezoek het plaatsje Cobh waar de Titanic voor het laatst afmeerde en vervolg je tocht naar het schilderachtige stadje Killarney om de echte Ierse sfeer te proeven.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April – Oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

1 uur eerder

Hoogtepunten van deze bestemming

Ierland biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen, zowel cultureel als actief. Hier zijn enkele suggesties:

Traditionele Ierse muziekavond

Bezoek een lokale pub voor een avond vol traditionele Ierse muziek, dans en gezelligheid.

Guinness-brouwerijtour

Ontdek de geschiedenis van het beroemde Ierse bier en geniet van een proeverij tijdens een rondleiding door de Guinness Storehouse in Dublin.

Keltische kasteelbezoeken

Verken de vele historische kastelen verspreid over het land, zoals het Blarney Castle of het Bunratty Castle.

Literaire wandeltochten

Ontdek de literaire geschiedenis van Ierland door een wandeltocht te maken door steden als Dublin, waar je meer te weten komt over beroemde schrijvers zoals James Joyce.

Gaelic Games-ervaring

Neem deel aan een workshop Gaelic football of hurling om traditionele Ierse sporten te ervaren.

Fietsen op de Aran-eilanden

Maak een begeleide fietstocht op een van de Aran-eilanden en verken de adembenemende kustlijn en historische bezienswaardigheden.

Zeekajakken in Connemara

Ervaar de prachtige kustlijn van Connemara per zeekajak, met zijn afgelegen inhammen en adembenemende uitzichten.

Paardrijden in de Ring of Kerry

Maak een onvergetelijke rit te paard door het schilderachtige landschap van de Ring of Kerry.

Falconry-ervaring in Ashford Castle

Bezoek het prachtige Ashford Castle in County Mayo en neem deel aan een exclusieve valkerij-ervaring, waar je leert over de eeuwenoude kunst van het jagen met roofvogels.

Eilandhoppen naar Skellig Michael

Verken de mystieke Skellig-eilanden, vooral Skellig Michael, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hier kun je middeleeuwse kloosterruïnes bekijken en genieten van adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan.

Burren Food Trail

Ontdek de culinaire schatten van het Burren-gebied in County Clare tijdens een Food Trail, waar je lokale gerechten proeft en meer te weten komt over duurzame landbouwpraktijken.

Nachtwandeling met lichtgevende algen

Ervaar een unieke nachtwandeling langs de kust van County Cork, waar je getuige kunt zijn van het natuurlijke fenomeen van lichtgevende algen die de oceaan oplichten.

Middeleeuwse banketavond in Bunratty Castle

Stap terug in de tijd en geniet van een middeleeuws banket in het historische Bunratty Castle in County Clare, compleet met traditioneel entertainment en kostuums.

Dark Sky Reserve-sterrenkijken in Kerry

Bezoek het Kerry International Dark Sky Reserve en maak gebruik van de uitstekende sterrenkijkmogelijkheden voor een onvergetelijke nachtelijke ervaring.
Deze activiteiten bieden een goede mix van cultuur, geschiedenis en avontuur, waardoor je groepsreis door Ierland onvergetelijk wordt.

Ierland reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel