Ijsland

Het mysterieuze Noorderlicht in IJsland

IJsland bezoeken met de natuurvereniging of met een fotografieclub? Doen! Ervaar de indrukwekkende natuur van het land, trek je sneeuwschoenen aan en wandel naar de geisers en gletsjers en probeer het mysterieuze Noorderlicht zo mooi mogelijk op de foto te krijgen. Reis af naar ’s werelds meest noordelijke hoofdstad: Reykjavik. Het bruisende stadsleven, de kleurrijke houten huisjes, de vele musea en de rijke historie maken deze stad tot een groot succes. Duik het nachtleven in en ervaar dat het zomers nooit donker wordt. In het voorjaar is het een aanrader om op Puffin Tour te gaan om papegaaiduikers te spotten. Deze lief uitziende vogels trekken rond deze tijd vaak naar hellingen en rotsen langs de kust en verdwijnen in augustus weer richting zee. In de wintermaanden schijnt de zon maar een paar uur per dag, maar daar krijg je wel iets heel betoverends voor terug, namelijk het schitterende Noorderlicht. Kom tot rust in de geothermische baden van Blue Lagoon waar het water altijd een heerlijke temperatuur heeft van ongeveer 39 graden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April – Oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Zomertijd 2 uur vroeger, wintertijd 1 uur vroeger.

Hoogtepunten van deze bestemming

IJsland biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen, zowel op cultureel als actief gebied. Hier zijn enkele suggesties:

Puffin Watching op het eiland Vigur

Maak een boottocht naar het afgelegen eiland Vigur, dat bekend staat om zijn overvloedige papegaaiduikers (puffins). Een geweldige kans voor natuurliefhebbers en vogelaars.

IJslandse Kookworkshop met een lokale chef

Leer de kunst van de IJslandse keuken tijdens een kookworkshop met een lokale chef. Gebruik lokale ingrediënten en ontdek traditionele recepten.

SuperJeep-expeditie naar de ongerepte hooglanden

Verken afgelegen en ruige gebieden van IJsland met een SuperJeep, speciaal ontworpen voor ruw terrein. Ontdek verborgen watervallen, warmwaterbronnen en onontdekte juweeltjes.

IJslandse Saga's en Geheime Locaties Tour

Duik diep in de oude IJslandse literatuur en geschiedenis tijdens een tour die je meeneemt naar historische locaties en verborgen plekjes die geassocieerd worden met de oude saga’s.

IJslandse folkloreavond

Bezoek een lokale locatie voor een avond vol IJslandse muziek, dans en traditionele verhalen. Dit geeft je groep de kans om de rijke cultuur van IJsland te ervaren.

Fietsen op de Aran-eilanden

Maak een begeleide fietstocht op een van de Aran-eilanden en verken de adembenemende kustlijn en historische bezienswaardigheden.

Zeekajakken in Connemara

Ervaar de prachtige kustlijn van Connemara per zeekajak, met zijn afgelegen inhammen en adembenemende uitzichten.

Paardrijden in de Ring of Kerry

Maak een onvergetelijke rit te paard door het schilderachtige landschap van de Ring of Kerry.

Reykjavik Kunst- en Cultuurwandeling

Verken de kunstgalerijen en culturele hotspots van de hoofdstad met een gids die de geschiedenis en betekenis achter de kunstwerken uitlegt.

Bezoek aan Þingvellir Nationaal Park

Ontdek de historische en culturele betekenis van Þingvellir, waar ’s werelds oudste parlement werd opgericht. Het park staat ook bekend om zijn indrukwekkende natuurlijke kenmerken.

Gletsjerwandeling op de Vatnajökull-gletsjer

Onderneem een avontuurlijke gletsjerwandeling met een ervaren gids. Dit biedt een unieke kans om de adembenemende ijsformaties te verkennen.

Snorkelen in de Silfra-kloof

Voor de avontuurlijke groepen… Ervaar de opwindende sensatie van snorkelen tussen de continenten in het kristalheldere water van de Silfra-kloof, waar de Euraziatische en Noord-Amerikaanse platen uit elkaar drijven.

Paardrijden in de IJslandse natuur

Maak een rit te paard door het prachtige landschap van IJsland. IJslandse paarden hebben een unieke gang, de tölt, die een comfortabele rit biedt.

Thermal Spa Experience

Breng ontspannende tijd door in een van de natuurlijke warmwaterbronnen, zoals de Blue Lagoon. Dit biedt een combinatie van ontspanning en het bewonderen van het unieke IJslandse landschap.

Walvissafari vanuit Husavik

Ga op een boottocht vanuit Husavik om walvissen en andere zeedieren te spotten. Dit is een geweldige manier om de overvloedige fauna van de IJslandse wateren te ervaren.

Ijsland reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel