India

Het kleurrijke India

Prinselijke paleizen, bijzondere tempels, indrukwekkende forten en heilige koeien; je ontdekt het allemaal in India. Het is één van de meest fascinerende bestemmingen van de wereld. Reis door de hete woestijnen, bezichtig de middeleeuwse stadjes en ga in het Ranthambore National Park op zoek naar tijgers, luipaarden en lippenberen. Natuurlijk bezoek je één van de mooiste monumenten ter wereld: de Taj Mahal. Dit wit marmeren mausoleum wordt geroemd om de symmetrie, de verfijnde decoraties en de marmeren reliëfs. Reis door naar Rajasthan en wordt betoverd door de sprookjesachtige paleizen, de forten en de kleurrijke kleding van de bevolking. Bezoek in het hectische Delhi het imposante Red Fort en verken tijdens de cultuurreis de bruisende Chandni Chowk markt waar je overladen wordt door geuren, kleuren en geluiden. Geniet van het warme drankje chai in een restaurantje of bij een stalletje op straat. De Indiërs drinken dit de hele dag door, bij warm en koud weer, en is eigenlijk gewoon thee met melk en heel veel kruiden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Oktober tot maart

Valuta

Indiase roepie, afgekort als INR. De roepie is onderverdeeld in 100 paisa.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in India 3,5 uur later. Tijdens onze wintertijd is het 4,5 uur later.

Hoogtepunten van deze bestemming

Hieronder noemen we een aantal unieke groepsactiviteiten die je tijdens een rondreis door India kunt ondernemen:

Kookles en culinaire tour

Leer traditionele Indiase gerechten koken tijdens een kookcursus en breng vervolgens een bezoek aan lokale markten om ingrediënten te kopen.

Jeeptocht door de woestijn

Verken de Thar-woestijn in Rajasthan per jeep, terwijl je geniet van adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes bezoekt.

Fietsen door de achterafwegen

We verkennen de schilderachtige plattelandsdorpen van Zuid-India, waar je traditionele architectuur, kleurrijke markten en vriendelijke lokale bevolking zult tegenkomen. Uiteraard onder leiding van een deskundig gids.

Boottocht door de Backwaters van Kerala

Vaar door de idyllische backwaters van Kerala aan boord van een traditionele houseboat en ervaar het rustige leven langs de waterwegen.

Yoga- en meditatie-retreat

Neem deel aan een yoga- en meditatieprogramma in Rishikesh of een andere spirituele bestemming in India, waar je kunt ontspannen, genezen en jezelf kunt herontdekken.

Trektocht door de Himalaya

Ga op een trektocht door de majestueuze Himalaya, waar je kunt genieten van adembenemende uitzichten op besneeuwde bergtoppen, serene meren en kleurrijke valleien.

Wildsafari in nationale parken

Verken de weelderige nationale parken van India, zoals Ranthambore, Corbett of Bandhavgarh, tijdens een spannende wildsafari om tijgers, olifanten, neushoorns en andere inheemse dieren te spotten.

Fietstocht door de oude stad van Varanasi

Fiets door de kronkelende straatjes en langs de iconische ghats van Varanasi, terwijl je de spirituele en culturele rijkdom van deze eeuwenoude stad verkent.

Vogelspotten in Bharatpur

Ga vogels spotten in het Keoladeo Ghana National Park in Bharatpur, dat bekend staat om zijn overvloedige vogelleven, vooral tijdens de migratieperiode.

Tribaal dorpsbezoek

Breng een bezoek aan afgelegen tribale dorpen in staten als Odisha, Chattisgarh of Nagaland, waar je kunt kennismaken met de unieke cultuur, tradities en levenswijze van inheemse stammen.

Kameelrit door de duinen

Maak een kameelrit door de duinen van Jaisalmer in Rajasthan en ervaar de betoverende schoonheid van de woestijn terwijl je de zon ziet opkomen of ondergaan.

Spirituele retraite in Auroville

Bezoek Auroville, een internationale spirituele gemeenschap in de buurt van Pondicherry, waar je kunt deelnemen aan meditatiesessies, yogalessen en workshops over duurzaamheid en gemeenschapsleven.

Deze activiteiten bieden een gevarieerde en boeiende ervaring van de diverse cultuur, natuur en spiritualiteit van India, perfect geschikt voor groepsreizen.

India reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel