Indonesië

Eilandhoppen in Indonesië

Eilandhoppen in Indonesië is een onvergetelijke ervaring. Droom je van vakantiekiekjes van jou op een schommel in het water van Gili Air of poseer je liever tussen de rijstvelden op Bali? Alles in dit land is fotogeniek. Begin de verenigingsreis op het eiland Java en breng een bezoek aan de bruisende hoofdstad Jakarta. Deze metropool heeft veel gebouwen uit de Nederlandse koloniale tijd en veel interessante bezienswaardigheden. Een absolute aanrader is om heel vroeg in de ochtend de Bromo-vulkaan te beklimmen zodat je kunt genieten van een indrukwekkende zonsopgang. Lovina is de plek in Bali om fantastisch te snorkelen tussen de koraalriffen en om dolfijnen te spotten. In Ubud, het culturele hart van Bali, zijn vaak religieuze ceremonies in tempels en dansvoorstellingen in oude paleizen. In Lombok moet je absoluut de spectaculaire 3.800 meter hoge Rinjani beklimmen. Het bestijgen van deze actieve vulkaan is waarschijnlijk een van de hoogtepunten van je reis door Indonesië, zowel letterlijk als figuurlijk.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Mei tot september. Dit is het droge seizoen.

Valuta

Indonesische rupiah (IDR)

Tijdsverschil

Op Java en Sumatra is het 5 uur later dan in Nederland (winter 6 uur), op Kalimantan, Sulawesi en de Kleine Sunda Eilanden (o.a. Bali en Lombok) 6 uur (winter 7 uur) en op de Molukken en Irian Jaya 7 uur (winter 8 uur).

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Indonesië zijn er tal van unieke en bijzondere groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een aantal:

Batu Night Spectacular in Malang

Dit is een spectaculaire avondmarkt met attracties, live optredens, en lokale delicatessen. Het is een geweldige plek om met je groep te genieten van de sfeer en de lokale cultuur.

Raften op de Ayung Rivier in Bali

Een spannende groepsactiviteit waarbij je de prachtige natuur van Bali kunt ervaren terwijl je samen door de stroomversnellingen vaart.

Kookcursus in Ubud

Leer samen met je groep de geheimen van de Indonesische keuken kennen tijdens een kookcursus in Ubud, waar je leert traditionele gerechten te bereiden onder begeleiding van een lokale chef-kok.

Sunrise Trekking op de Rinjani Vulkaan

Een uitdagende maar onvergetelijke ervaring voor groepen die van avontuur houden. Beklim de Rinjani Vulkaan op Lombok en geniet van een adembenemend uitzicht bij zonsopgang.

Fietsen door de rijstvelden van Ubud

Huur samen met je groep fietsen en verken de prachtige rijstvelden en traditionele dorpjes rondom Ubud op een ontspannen tempo.

Snorkelen bij de Gili Eilanden

Neem je groep mee op een boottocht naar de Gili Eilanden, waar je kunt genieten van het kristalheldere water en de kleurrijke koraalriffen tijdens een snorkelavontuur.

Traditionele dansvoorstellingen bijwonen

Ervaar de rijke cultuur van Indonesië door samen met je groep traditionele dansvoorstellingen bij te wonen, zoals de Kecak dans op Bali of de Ramayana dans in Yogyakarta.

Bezoek aan de Borobudur en Prambanan tempels

Verken samen met je groep de indrukwekkende Borobudur en Prambanan tempels op Java, twee van de meest iconische UNESCO-werelderfgoedlocaties van Indonesië.

Surflessen in Kuta, Bali

Voor groepen die op zoek zijn naar avontuur op de golven, zijn er surflessen beschikbaar in Kuta, Bali, een van ’s werelds bekendste surfspots.

Een traditionele homestay ervaren

Duik samen met je groep in de lokale cultuur door te verblijven in een traditionele homestay, waar je gastvrij wordt ontvangen door een lokale familie en deelneemt aan hun dagelijkse activiteiten.

Jungletocht in Bukit Lawang

Ga samen met je groep op een avontuurlijke jungletocht in Bukit Lawang, Sumatra, waar je orang-oetans kunt spotten in hun natuurlijke habitat. Een ervaring die jullie allemaal lang zullen bijblijven.

Batikworkshop in Yogyakarta

Leer samen met je groep de kunst van batik maken tijdens een workshop in Yogyakarta. Jullie kunnen zelf batikdoeken maken onder begeleiding van lokale ambachtslieden en een dieper inzicht krijgen in deze traditionele Indonesische kunstvorm.

Dolfijnen spotten bij Lovina Beach

Sta vroeg op en vaar samen met je groep uit voor een dolfijnenspotavontuur bij Lovina Beach, Bali. Het zien van deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving is een betoverende ervaring voor iedereen.

Bezoek aan de Tana Toraja regio

Verken samen met je groep de unieke Tana Toraja regio op Sulawesi, waar je traditionele Toraja-dorpen kunt bezoeken, de indrukwekkende rotswanden kunt bewonderen en deel kunt nemen aan traditionele ceremonies en rituelen.

Deze activiteiten bieden een mix van avontuur, cultuur en plezier, waardoor je rondreis door Indonesië met je groep onvergetelijk wordt.

Indonesië reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel