Istanbul

Prachtige moskeeën in Istanbul

Wil je op groepsreis naar Europa of Azië? Met een stedentrip naar Istanbul hoef je daar niet over na te denken. In deze Turkse stad sta je op het ene moment in Europa en op het andere moment zet je voet in Azië. Het enige wat je hoeft te doen is de machtige rivier de Bosporus over te steken. De meeste bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee, de Aya Sofia en het Topkapi paleis, vind je in het Europese gedeelte. De eerste ochtend in Istanbul schrik je waarschijnlijk wakker door de oproep voor het ochtendgebed dat uit verschillende speakers in de straat klinkt. Zo kun je de dag vroeg beginnen om naar de Grote Bazaar te gaan. In deze overdekte markt vind je kruiden, specerijen, sieraden, tassen en nog veel meer. Maar let op dat je niet verdwaald want de markt telt maar liefst 60 straten. De luxe winkelstraten en hippe uitgaansgelegenheden vind je aan de overkant van de Bosporus, in Taksim, waar ook de uitkijktoren Galata Kulesi te vinden is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november).

Valuta

Turkse lira, afgekort als TRY.

Tijdsverschil

Tijdens onze wintertijd is het in Istanbul 2 uur later. Tijdens onze zomertijd is het in Istanbul 1 uur later.

Hoogtepunten van deze bestemming

Istanbul is een stad vol culturele diversiteit en historische pracht, en er zijn veel unieke activiteiten die geschikt zijn voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Kookworkshop Turkse keuken

Ontdek de ondergrondse wereld van Hamburg met een rondleiding door de oude bunkers die dateren uit de Tweede Wereldoorlog. Leer meer over de geschiedenis van de stad tijdens deze intrigerende tour.

Bosphorus-boottocht

Huur een privéboot en maak een ontspannen cruise op de Bosporus. Geniet van de prachtige uitzichten op de stad, de historische bezienswaardigheden en de bruggen die Europa en Azië verbinden.

Culturele speurtocht in de oude stad

Organiseer een speurtocht door de oude stad (Sultanahmet) waarbij de deelnemers op zoek gaan naar verborgen schatten, historische feiten ontdekken en uitdagingen aangaan.

Traditioneel Turks badhuis (Hamam) ervaring

Trakteer de groep op een ontspannende ervaring in een traditioneel Turks badhuis. Dit is niet alleen een unieke culturele ervaring, maar het bevordert ook ontspanning en teambinding.

Wandeltocht door de wijk Kadıköy

Verken de Aziatische kant van Istanbul, Kadıköy, met een lokale gids. Proef diverse lekkernijen op de markten, ontdek straatkunst en geniet van de levendige sfeer.

Workshop traditionele kunstvormen

Laat de groep deelnemen aan workshops zoals Ebru (papiermarmeren), kalligrafie of mozaïeken. Dit biedt een hands-on ervaring met traditionele Turkse kunstvormen.

Istanbul Modern Art Museum

Breng een bezoek aan het Istanbul Modern Art Museum, waar de groep moderne kunstwerken kan bewonderen. Sommige musea bieden ook speciale rondleidingen of workshops voor groepen aan.

Turkse muziek- en dansavond

Organiseer een avond vol Turkse muziek en dans. Huur professionele artiesten in of laat de groep zelf deelnemen aan een dansworkshop om de traditionele ritmes te ervaren.

 

Istanbul reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel