Jeruzalem

Magisch Jeruzalem

Wie aan Jeruzalem denkt, denkt al gauw aan de bedevaart. Maar wat dacht je van indrukwekkende monumenten als de Klaagmuur en de Tempelberg? In deze Israëlische stad voel je gewoon de geschiedenis om je heen hangen. Bewandel samen met de groep de kruisweg van Jezus of maak de Sabbat bij de Klaagmuur mee. Joden, gehuld in traditionele kleding, zingen en dansen dan voor de heilige muur. Deze eerbiedige stad zit vol met bezienswaardigheden en hoogtepunten. Van de tempel van Salomo tot een schitterend uitzicht over de oude stad op de Olijfberg. Zie met eigen ogen hoe elke bevolkingsgroep in de oude stad een eigen wijk heeft. Maar ook voor wie niet zoveel met religie heeft, blijft Jeruzalem een magische stad. In de avond kun je samen met de groep genieten van een heerlijke maaltijd en gezellig borrelen in een van de knusse straten die het centrum rijk is.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november).

Tijdsverschil

In Jeruzalem is het 1 uur later dan in Nederland.

Valuta

Israëlische nieuwe shekel, afgekort als ILS of NIS (New Israeli Shekel). De nieuwe shekel is onderverdeeld in 100 agorot.

Hoogtepunten van deze bestemming

Jeruzalem, met zijn rijke geschiedenis en diverse culturele erfgoed, biedt verschillende bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Oude Stadswandeling met Gids

Verken de smalle straatjes van de oude stad met een ervaren gids. Bezoek de Klaagmuur, de Kerk van het Heilig Graf en de Al-Aqsa-moskee, terwijl je meer te weten komt over de religieuze en historische betekenis.

Heilige Grafervaring

Duik dieper in de geschiedenis van de Kerk van het Heilig Graf met een speciale rondleiding. Ontdek de verschillende kapellen en heilige plekken binnen deze iconische kerk.

Kookworkshop voor Traditionele Gerechten

Ervaar de lokale keuken door deel te nemen aan een kookworkshop. Leer traditionele gerechten bereiden en geniet vervolgens van een gezamenlijke maaltijd.

Drijven in de Dode Zee

Maak een dagtocht naar de Dode Zee, gelegen op korte afstand van Jeruzalem. Drijf op het zoute water en geniet van de helende modderbaden.

Nachtwandeling door de Oude Stad

Ontdek Jeruzalem op een unieke manier tijdens een nachtelijke wandeling door de oude stad. Ervaar de mystieke sfeer terwijl de stad verlicht wordt.

Bezoek aan Yad Vashem

Voor een diepgaande culturele ervaring, breng een bezoek aan Yad Vashem, het Holocaustherdenkingscentrum. Het biedt inzicht in de geschiedenis van de Holocaust en herdenkt de slachtoffers.

Joodse Kunst en Ambachtenworkshop

Neem deel aan een creatieve workshop waarin je traditionele Joodse kunst en ambachten leert, zoals het maken van kettingen met Hebreeuwse letters of het beschilderen van mezoeza-rollen.

Jeruzalemse Culinaire Tour

Verken de diverse eetgelegenheden in Jeruzalem tijdens een culinaire tour. Proef lokale gerechten en lekkernijen terwijl je door verschillende wijken wandelt.

Mount of Olives Fietsavontuur

Huur fietsen en verken de adembenemende uitzichten vanaf de Olijfberg. Het biedt niet alleen prachtige panorama’s, maar ook de mogelijkheid om enkele belangrijke bezienswaardigheden te bezoeken.

Ondergrondse Stadstour

Ontdek de verborgen geschiedenis van Jeruzalem door een rondleiding te volgen in de ondergrondse tunnels en gewelven die de stad doorkruisen. Leer over archeologische vondsten en historische lagen onder de moderne stad.

Jeruzalem reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel