Kopenhagen

Kopenhagen: karakteristieke gekleurde huisjes en Smørrebrød

Het beroemde standbeeld de Kleine Zeemeermin in Kopenhagen bestuderen? Het standbeeld, van bescheiden formaat, is misschien wel hét hoogtepunt van de cultuurreis naar Kopenhagen. De stad is een waar lustoord voor cultuurliefhebbers door haar historische stadshart, karakteristieke gekleurde huisjes en prachtige kastelen. Andere highlights zijn de fraaie paleizen Amalienborg en Christiansborg. De Deense hoofdstad doet je denken aan onze eigen hoofdstad, Amsterdam, door de talloze grachten, fietsen, winkels en terrassen. Het beste is dan ook om Kopenhagen fietsend te verkennen, helemaal omdat de binnenstad verkeersvrij is. Trek gekregen van al dat fietsen? Kies voor typische Deense gerechten zoals gerookte vis of Smørrebrød (rijk belegde Deense sandwich). Zin in wat meer avontuur tijdens de groepsreis? Ga naar het wereldberoemde attractiepark Tivoli om daarna het bruisende nachtleven te verkennen langs de gezellige kades van de Nyhavn en de Christianshavn.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April tot en met oktober

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken, biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Fietstocht door Kopenhagen

Verken de stad op de fiets en ontdek populaire bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, Nyhavn en het Koninklijk Paleis. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven die groepstochten aanbieden met lokale gidsen.

Kookworkshop Scandinavische keuken

Neem deel aan een kookworkshop waarin je de geheimen van de Scandinavische keuken ontdekt. Leer traditionele gerechten bereiden met lokale ingrediënten en geniet vervolgens samen van de zelfgemaakte maaltijd.

Escape room-ervaring

Test de teamgeest en probleemoplossende vaardigheden van je groep in een van de vele escape rooms in Kopenhagen. Samenwerking is essentieel om de puzzels op te lossen en te ontsnappen binnen de gestelde tijd.

Bezoek aan het Tivoli-pretpark

Tivoli Gardens is een van de oudste pretparken ter wereld en biedt een mix van attracties, shows en restaurants. Het is een geweldige plek voor groepen om plezier te hebben en de unieke sfeer van Tivoli te ervaren.

Rondleiding door de alternatieve wijk Christiania

Ontdek de kleurrijke en eigenzinnige wijk Christiania met een lokale gids. Deze autonome, zelfbesturende enclave staat bekend om zijn artistieke sfeer, unieke architectuur en onconventionele levensstijl.

Segway-tour door Kopenhagen

Verken de stad op een Segway, een leuke en efficiënte manier om de bezienswaardigheden te bekijken. Er zijn verschillende tours beschikbaar, variërend van korte stadsrondleidingen tot uitgebreidere routes.

Boottocht door de grachten

Ervaar Kopenhagen vanaf het water tijdens een ontspannen boottocht door de grachten. Sommige tours bieden ook dinercruises of proeverijen aan boord aan.

Street food tour op Papirøen (Paper Island)

Bezoek de populaire voedselmarkt op Papirøen en proef een breed scala aan internationale gerechten. Een gids kan de groep begeleiden en informatie verstrekken over de diverse culinaire hoogstandjes die beschikbaar zijn.

Zorg ervoor dat je activiteiten van tevoren boekt, vooral als je met een grotere groep reist, om een soepele en georganiseerde ervaring te garanderen.

Kopenhagen reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel