Krakau

Krakau: genoeg te zien en te doen

Menig cityhopper noemt Krakau de mooiste stad van Europa. Deze stad is zo goed als ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog gekomen, waardoor er veel architectuur bewaard is gebleven. In de Poolse stad kijk je dan ook je ogen uit van alle bezienswaardigheden. Een architectuurreis naar Krakau staat vooral in het teken van cultuur en geschiedenis. In de binnenstad vind je talloze prachtige kerken als de Mariakerk, meesterlijke stadspaleizen en andere mooie monumenten. Begin de dag met een kop koffie bij een cafeetje op het middeleeuwse marktplein Rynek Glówny. Dit plein is één van de grootste middeleeuwse marktplein ter wereld en is omgeven door de beroemde Lakenhalle, historische gebouwen, gezellige cafés en restaurants. Vanuit daar wandel je naar de oever van rivier de Wisla waar je op een heuvel het Koninklijk Kasteel Wawel treft. Buiten Krakau vind je de beroemde trekpleisters zoals het concentratiekamp Auschwitz en de zoutmijnen in Wieliczka.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Mei tot en met september

Valuta

Poolse złoty (PLN). Eén złoty is onderverdeeld in 100 groszy.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Krakau biedt tal van bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Rondleiding door de oude stad en de Joodse wijk

Verken de rijke geschiedenis van Krakau met een lokale gids. Bezoek de oude stad met de beroemde Grote Markt en ontdek de Joodse wijk Kazimierz met zijn historische synagogen en sfeervolle pleinen.

Bezoek aan het Wawel-kasteel

Ontdek de pracht van het Wawel-kasteel, een historisch monument met indrukwekkende architectuur en een schat aan kunstwerken. Een rondleiding kan zowel educatief als boeiend zijn.

Schermen workshop

Ervaar de kunst van het schermen tijdens een workshop. Leer de basisbeginselen van deze elegante sport onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Kookcursus Poolse keuken

Duik in de Poolse culinaire wereld door deel te nemen aan een kookcursus. Leer traditionele gerechten bereiden, zoals pierogi (gevulde deegwaren) en bigos (zuurkoolstoofpot).

Fietstocht door Krakau

Verken de stad op een actieve manier door deel te nemen aan een fietstocht. Bezoek bezienswaardigheden zoals het Planty Park, de Vistula-rivier en de vele historische plekken.

Vodka-proeverij

Ontdek de diverse smaken van Poolse wodka tijdens een proeverij. Leer over de geschiedenis van dit iconische drankje en geniet van de verschillende variëteiten.

Ballonvaart over Krakau:

Duik in de Poolse culinaire wereld door deel te nemen aan een kookcursus. Leer traditionele gerechten bereiden, zoals pierogi (gevulde deegwaren) en bigos (zuurkoolstoofpot).

Krakau reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel