Kreta

olijfbomen, kale hoogvlaktes en indrukwekkende cultuur

Denk je bij Kreta gelijk aan feestende jongeren op Chersonissos? Dat kan maar het veelzijdige Kreta, het grootste eiland van Griekenland, heeft veel meer te bieden. Het is bijvoorbeeld een prachtig eiland om te verkennen met de wandelgroep want de Samariakloof is bijvoorbeeld een echte uitdaging voor iedere sportieveling. Op dit eiland vind je veel olijfbomen, kale hoogvlaktes en prachtige zand- en kiezelstranden. Maar Kreta is ook rijk aan cultuur en historie. Met een boot vaar je naar het eiland Spinalonga ofwel het Lepra-eiland waar vroeger mensen met lepra naartoe werden verbannen. Spinalonga is een heel indrukwekkend eiland met een grote geschiedenis want voordat de leprakolonie er kwam, was het in handen van de Turken die het van de Venetianen hebben veroverd. In het stadje Knossos tref je de restanten van het paleis van koning Minos aan met prachtige zuilen en muurschilderingen. Geniet ’s avonds met de groep in een taverna van Griekse specialiteiten zoals souvlaki, moussaka of baklava.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Hele jaar

Valuta

Euro

Tijdsverschil

1 uur later

Hoogtepunten van deze bestemming

Kreta biedt een scala aan unieke en bijzondere groepsactiviteiten. Hier zijn enkele suggesties:

Wijntour door de wijngaarden

Verken de lokale wijngaarden van Kreta als groep, leer over de traditionele wijnproductie en geniet van wijnproeverijen. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke wijnen, zoals de witte wijn Dafni en de rode wijn Kotsifali.

Kookworkshop met Kretenzische gerechtenin Venetië

Neem met je groep deel aan een kookcursus waar je leert hoe je traditionele Kretenzische gerechten kunt bereiden. Dit is niet alleen een smakelijke ervaring, maar ook een geweldige manier om de lokale cultuur te begrijpen.

Avontuurlijke wandeltochten in de Samariakloof

Voor de avontuurlijke groep is een trektocht door de Samariakloof een onvergetelijke ervaring. Dit is de langste kloof van Europa en biedt adembenemende landschappen.

Zeiltocht naar de eilanden voor de kust

Met een privézeilboot verkennen we de prachtige Kretenzische kustlijn en de omliggende eilanden, zoals Gramvousa en Balos. Snorkelen en zwemmen in afgelegen baaien maken deze ervaring compleet.

Team building op het strand

We kunnen leuke teambuildingactiviteiten op het strand organiseren, zoals strandvolleybal, kajakken, of een leuke speurtocht. Het zonnige weer en de prachtige stranden van Kreta lenen zich perfect voor dergelijke activiteiten.

Archeologische tour en geschiedenislezing

Verken de rijke geschiedenis van Kreta door een archeologische tour te maken naar sites zoals het paleis van Knossos. Met een lokale gids gaan we in op de geschiedenis en mythologie van het eiland.

Olijfolieproeverij op een lokale olijfgaard

Breng een bezoek aan een olijfgaard, leer over de productie van olijfolie en neem deel aan een proeverij. Kretenzische olijfolie staat bekend om zijn hoge kwaliteit en unieke smaak.

Muzikale avond met traditionele Kretenzische muziek

Geniet van een avond vol traditionele Kretenzische muziek en dans. Sommige restaurants en tavernes bieden live optredens waarbij je kunt deelnemen aan de dans of gewoon kunt genieten van de sfeer.

Rondleiding over een lokale ambachtsmarkt

Ontdek de ambachtelijke tradities van Kreta door een rondleiding te maken door lokale markten waar ambachtslieden hun unieke producten tentoonstellen. Hier kun je ook zelf deelnemen aan workshops om de ambachten te leren.

Mountainbiketocht door de Lefka Ori

Ontdek de ruige schoonheid van de Witte Bergen (Lefka Ori) per mountainbike. Er zijn speciale routes beschikbaar voor verschillende niveaus, en het is een geweldige manier om de natuurlijke pracht van Kreta te ervaren.

Onderwaterarcheologie-excursie

Neem deel aan een onderwaterarcheologie-excursie waarbij je kunt duiken of snorkelen naar oude onderwateropgravingen. Kreta heeft een rijke maritieme geschiedenis, en deze ervaring biedt een uniek perspectief.

Zonsondergangpicknick op een afgelegen strand:

Laat een lokale cateraar een heerlijke picknick voorbereiden en geniet van een exclusieve zonsondergang op een afgelegen strand. Dit biedt een sfeervolle ervaring voor groepen.

Kreta reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel