Leuven

De bierstad Leuven

Gezelligheid vind je in Leuven overdag op de Oude Markt, ’s avonds in een van de knusse kroegen. Het Belgische Leuven is een echte universiteitsstad. Ook al houd je niet zo van bier, Leuven is hoe dan ook een perfecte bestemming voor een bedrijfsuitje of dispuutsreis. Bezichtig de historische binnenstad, het prachtige Begijnhof en de gezellige pleinen. Ook het in gotische stijl gebouwde Stadhuis en de Sint-Pieterskerk moet absoluut hoog op je lijstje staan. Het zijn twee bijzondere gebouwen die veel voor de stad betekenen. Of breng een bezoek aan de vele bierbrouwerijen die de stad rijk is. Wist je dat in de vijftiende eeuw het verstandiger was om het gebrouwen bier te drinken dan het vervuilde water van Leuven? De stad heeft nog veel meer verborgen kanten. Maak samen met de gids een wandeling door de charmante straten en ontdek wat Leuven nog meer te bieden heeft. Een lustrumreis naar Leuven staat gelijk aan een heuse ontdekkingstocht!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April tot en met oktober.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Leuven biedt tal van bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Bierproeverij en brouwerijtour

Bezoek een van de vele lokale brouwerijen in Leuven en ontdek het rijke Belgische biererfgoed. Een bierproeverij gecombineerd met een rondleiding door de brouwerij kan een geweldige groepsactiviteit zijn.

Stadsspel

Organiseer een interactief stadsspel waarbij groepen op verkenning gaan door Leuven en onderweg opdrachten moeten voltooien of raadsels moeten oplossen. Het versterkt de teamgeest en biedt een leuke manier om de stad te verkennen.

Bezoek aan de Universiteitsbibliotheek

De bibliotheek van de KU Leuven is indrukwekkend en herbergt een schat aan historische boeken en manuscripten. Plan een rondleiding om meer te weten te komen over de rijke academische geschiedenis van de stad.

Kookworkshop Belgische gerechten

Volg een kookworkshop waarbij je typisch Belgische gerechten leert bereiden, zoals mosselen met friet, wafels of chocolade. Een smakelijke en gezellige manier om samen tijd door te brengen.

Street art tour

Leuven heeft een groeiende street art-scene. Organiseer een rondleiding langs de verschillende straatkunstwerken verspreid over de stad en leer meer over de kunstenaars en de betekenis achter de werken.

Abdij van Park

Breng een bezoek aan de Abdij van Park, een prachtig historisch complex met tuinen en gebouwen. Organiseer een picknick in de tuinen of een rondleiding door de abdij.

M-Museum Leuven

Ontdek hedendaagse kunst in het M-Museum. Reserveer een groepsrondleiding om meer te weten te komen over de tentoonstellingen en de kunstwerken die worden getoond.

Leuven reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel