Lissabon

Lissabon met zijn befaamde Pastéis de Belém

Houd je van cultuur en architectuur? Dan moet de cultuur- of architectuurreis beslist naar Lissabon. Deze Portugese stad krijgt door de bijzondere lichtval op de talloze witte gebouwen vaak de romantische naam ‘de witte stad’. De in neogotische stijl ontworpen de Elevador de Santa Justa is misschien wel het opvallendste bouwwerk van Portugal. Deze ijzeren lift van 45 meter hoog verbindt twee heuvelachtige wijken met elkaar. In de smalle, schilderachtige straatjes van Lissabon is het eenvoudig verdwalen maar op bijna elke straathoek is wel iets bijzonders te zien. Zo ook het Moorse Castelo de São Jorge, gelegen op een 110 meter hoge heuvel, dat één van Europa’s mooiste kastelen is. Vanaf hier heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Voor het typische, authentieke stadsleven zet je koers naar de wijk Alfama, waar de smalle steegjes zijn doordrongen van de geur van verse knoflook en gebakken vis. Kleurrijke gevels, wapperend wasgoed en vele bloempotten tekenen hier het straatbeeld. De kenmerkende ouderwetse, gele trams zijn nog lang niet afgeschreven en brengen je gemakkelijk van het ene naar het andere hoogtepunt in Lissabon. Vergeet niet te genieten van de befaamde Pastéis de Belém, heerlijke roomgebakjes.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Maart-juni en september-november.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Het is 1 uur vroeger in Lissabon

Hoogtepunten van deze bestemming

Lissabon is een prachtige stad met veel unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Fado Avond

Ervaar de traditionele Portugese muziek, Fado, in een intieme setting. Verschillende restaurants en bars in Lissabon bieden Fado-avonden aan waar groepen kunnen genieten van live optredens terwijl ze traditionele Portugese gerechten proeven.

Tuktuk Tour

Verken de smalle straatjes van Lissabon op een leuke en milieuvriendelijke manier met een tuktuk tour. Het is een geweldige manier om de heuvelachtige stad te verkennen en de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Kookworkshop met Portugese gerechten

Duik dieper in de lokale cultuur door deel te nemen aan een kookworkshop waar je leert hoe je traditionele Portugese gerechten kunt bereiden. Het is niet alleen leerzaam, maar ook een geweldige teambuildingactiviteit.

Ginjinha-proeverij

Proef de lokale likeur, Ginjinha, die vaak wordt geserveerd met een kers in het glas. Organiseer een proeverij en leer meer over de geschiedenis en productie van deze populaire drank.

Street Art Tour in de wijk Alfama

Alfama staat bekend om zijn smalle straatjes en kleurrijke graffiti. Organiseer een street art tour waarbij je de verborgen kunstwerken ontdekt en meer te weten komt over de lokale straatkunstscene.

Fietstocht langs de rivier de Taag

Huur fietsen en verken de kustlijn van Lissabon langs de rivier de Taag. Geniet van de prachtige uitzichten op de stad en ontdek de historische bezienswaardigheden langs de route.

Teambuilding op het strand van Cascais

Maak een korte uitstap naar Cascais, een charmante kustplaats nabij Lissabon, en organiseer daar teambuildingactiviteiten op het strand. Denk aan strandspellen, watersporten of gewoon ontspannen met een picknick.

Historische speurtocht in Belem

Belem is doordrenkt van geschiedenis, met bezienswaardigheden zoals de Toren van Belem en het Jerónimos-klooster. Organiseer een historische speurtocht om de rijke geschiedenis van deze wijk te verkennen.

Boottocht op de Taag

Geniet van een ontspannende boottocht op de rivier de Taag. Het biedt een uniek perspectief op de stad en is een geweldige manier om te ontspannen terwijl je de bezienswaardigheden bewondert.

Lokale markt- en voedselproeverijtour

Verken lokale markten zoals de Mercado da Ribeira en proef diverse Portugese specialiteiten. Het is een culinaire ervaring die de groep de kans geeft om de lokale smaken te ontdekken.

Lissabon reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel