Ljubljana

Het verrassende Ljubljana

Misschien denk je bij een bedrijfsuitje of jubileumreis niet meteen aan de Sloveense hoofdstad Ljubljana, maar eenmaal geproefd van de schoonheid en de rust wil je niet anders meer. De stad, doorsneden door rivier de Ljubljanica, kent een rijke geschiedenis. In het oude stadsgedeelte staan gebouwen uit de renaissance en veel Jugendstil huizen. Op een beboste heuvel torent het kasteel Ljubljanski Grad hoog boven de stad uit. Vanaf hier heb je een schitterend vergezicht over de omgeving. Maak een wandeling over de drie bekende bruggen van de stad en vervolg je route langs de oevers. In de buurt vind je de Sint-Nikolaaskathedraal met een bronzen hoofdingang. Neem een kijkje in deze barokke hallenkerk en laat je verrassen door de kleurrijke fresco’s op het plafond. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog talloze andere musea die een bezichtiging waard zijn. Tip: niet ver van Ljubljana vandaan vind je de wereldberoemde grotten van Postojna.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober)

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Ljubljana biedt een verscheidenheid aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Fietstocht door de stad

Verken de charmante straten en bruggen van Ljubljana per fiets. Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven die groepsfietstochten organiseren, waarbij je langs bezienswaardigheden zoals het kasteel van Ljubljana en het Tivoli-park komt.

Kanoën op de Ljubljanica-rivier

Peddel langs de schilderachtige Ljubljanica-rivier die door de stad stroomt. Het biedt een uniek perspectief op de stad en is een leuke en actieve groepsactiviteit.

Kookworkshop Sloveense gerechten

Ontdek de Sloveense keuken door deel te nemen aan een kookworkshop. Samen met je groep kun je lokale ingrediënten gebruiken en traditionele gerechten bereiden, gevolgd door het genieten van je eigen creaties.

Rondleiding door de grotten van Postojna

Op korte afstand van Ljubljana liggen de indrukwekkende grotten van Postojna. Organiseer een groepsuitje naar deze adembenemende ondergrondse wereld en maak een rondleiding door de grotten.

Wijnproeverij in de regio Štajerska

Slovenië heeft een opkomende wijnscene, en de regio Štajerska staat bekend om zijn wijngaarden. Plan een wijnproeverij voor je groep en geniet van lokale wijnen in een schilderachtige omgeving.

Bezoek aan het kasteel van Ljubljana

Het kasteel van Ljubljana biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar organiseert ook verschillende culturele en recreatieve evenementen. Overweeg een groepsbezoek aan het kasteel, inclusief rondleidingen en activiteiten.

Street Art-tour

Ljubljana herbergt een bloeiende straatkunstscene. Neem deel aan een street art-tour om de kleurrijke en creatieve kunstwerken in de stad te ontdekken, en leer meer over de verhalen en betekenissen achter de verschillende werken.

Ljubljana reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel