Madeira

Het bloemeneiland

Het schitterende eiland Madeira wordt ook wel het ‘bloemeneiland’ genoemd vanwege de vele exotische bloemen die er groeien. In de lente en de zomer staat heel het eiland in bloei met kleurrijke magnolia’s, orchideeën, hortensia’s en azalea’s. Door de laurierbossen en wandelpaden langs de levada’s is Madeira met zijn ruige kliffen uitstekend voor een wandelvakantie. Ontdek samen met de wandelgroep de exotische natuur van dit Portugese eiland. Heerlijk om even tot rust te komen. Of bezoek de levendige hoofdstad Funchal waar je al wandelend stuit op historische monumenten, prachtige kerken en bijzondere kapellen. Voor een prachtig panorama over de stad beklim je de parochie Monte en voor een oneindig uitzicht over de zee ga je naar de top van het Saint James Fort of het Pico Fort. De authentieke Portugese sfeer vind je in het vissersdorpje Câmara de Lobos. Bekijk de pittoreske kleine haven en plof neer op een terrasje om de drukke Portugese vissers te aanschouwen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Hele jaar.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

1 uur vroeger.

Hoogtepunten van deze bestemming

Madeira biedt een scala aan bijzondere en unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen tijdens een reis. Hier zijn enkele suggesties:

Levada-wandelingen

Verken de prachtige levada’s (irrigatiekanalen) die het eiland doorkruisen. Het is een geweldige manier om de adembenemende natuur en landschappen van Madeira te ontdekken.

Jeep Safari

Maak een avontuurlijke jeeptocht door de bergen en valleien van Madeira. Je kunt afgelegen plekken bereiken en genieten van panoramische uitzichten op het eiland.

Dolphin en Whale Watching

Ga op zoek naar dolfijnen en walvissen tijdens een boottocht rond het eiland. Dit is een unieke ervaring om deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Paragliden

Voor de avontuurlijke groep is paragliden een geweldige activiteit. Zweef boven de kliffen en geniet van een spectaculair uitzicht op de oceaan en het landschap van Madeira.

Wijntour

Verken de lokale wijngaarden en proef de beroemde Madeira-wijnen. Een wijntour biedt niet alleen de kans om heerlijke wijnen te proeven, maar ook om meer te weten te komen over de wijnproductie op het eiland.

Stand-up Paddle Boarding (SUP)

Ontdek de kustlijn van Madeira per stand-up paddleboard. Het kristalheldere water en de rustige baaien bieden een geweldige omgeving voor deze activiteit.

Canyoning

Voor de avontuurlijke groep is canyoning een opwindende optie. Daal af in de kloven van Madeira, spring in natuurlijke zwembaden en rappel langs watervallen.

Funchal Food Tour

Verken de culinaire kant van Madeira tijdens een food tour door de straten van Funchal. Proef lokale specialiteiten en leer meer over de traditionele keuken van het eiland.

Sterrenkijken

Maak gebruik van het heldere nachtelijke hemel van Madeira en ga sterrenkijken. Er zijn speciale excursies en observatiepunten waar je kunt genieten van de prachtige sterrenhemel.

Traditionele Folklorevoorstelling

Ervaar de rijke cultuur van Madeira door een traditionele folklorevoorstelling bij te wonen. Geniet van muziek, dans en lokale ambachten die de geschiedenis van het eiland weerspiegelen.

Madeira reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel