Marrakech

Magisch Marrakech

Marrakech, één van de sprookjesachtige koningssteden van Marokko, is een stad met prachtige paleispoorten, souks (bazaars) vol met geurige specerijen en een doolhof aan smalle straatjes. Perfect voor een architectuur- of cultuurreis. Achter de rode stadsmuren stap je al dwalend door de nauwe steegjes deze betoverende wereld vol verrassingen in. De stad barst van de schitterende paleizen, moskeeën, markten en musea. Marrakech is eigenlijk één groot openluchtmuseum. Het Djemaa el Fna plein, gelegen in het hart van de Medina, is het domein van de handelaren, marktlui, slangenbezweerders en waarzeggers. Op dit plein is altijd iets te beleven, maar vooral in de avond bruist het er van de energie. De oosterse mystiek, het sprookje Duizend-en-een-nacht in de Medina en de prachtige Menara-tuinen: in magisch Marrakech beleef je ongetwijfeld een fantastisch bedrijfsuitje of jubileum.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november).

Valuta

Marokkaanse dirham, afgekort als MAD. De dirham is verdeeld in 100 centimes.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Marrakech 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Hoogtepunten van deze bestemming

Marrakech biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Kookworkshop in een Riad

Leer de geheimen van de Marokkaanse keuken tijdens een kookworkshop in een traditionele Riad. Samen met je groep kun je lokale gerechten bereiden en vervolgens genieten van de zelfgemaakte maaltijd.

Ballonvaart over de Atlas

Ervaar de adembenemende schoonheid van Marrakech en de omliggende Atlasgebergten vanuit de lucht. Een ballonvaart biedt een onvergetelijk uitzicht en is een geweldige activiteit voor groepen.

Quadtocht door de woestijn

Avontuurlijke groepen kunnen de woestijn rond Marrakech verkennen per quad. Dit biedt een opwindende manier om het landschap te ontdekken en samen te genieten van adrenaline en avontuur.

Kamelentocht in de Palmeraie

Breng een dag door in de Palmeraie, een palmoase aan de rand van Marrakech, op de rug van een kameel. Dit is een rustige en schilderachtige manier om de natuurlijke omgeving te verkennen.

Privé-hammamervaring

Geniet van ontspanning en verwennerij met een privé-hammamervaring. Sommige locaties bieden groepspakketten, inclusief traditionele hammambehandelingen en massages.

Wandeltocht door de Medina

Verken de betoverende steegjes van de oude medina van Marrakech met een lokale gids. Ontdek historische bezienswaardigheden, lokale markten en traditionele ambachtelijke winkels.

Avond in de Jardin Majorelle

Breng een avond door in de betoverende Jardin Majorelle, een weelderige tuin met levendige planten en opvallende blauwe gebouwen. Organiseer een picknick, geniet van livemuziek of plan een speciaal evenement temidden van deze prachtige omgeving.

Teambuilding in de Agafay-woestijn

Plan een teambuildingactiviteit in de Agafay-woestijn, net buiten Marrakech. Activiteiten zoals touwklimmen, oriëntatieloop en andere teamuitdagingen kunnen hier worden georganiseerd.

Marrakech reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel