Mexico

het land van de sombrero’s en de taco’s

Stel je eigen rondreis samen naar het land van de Maya ruïnes, levendige badplaatsen, hoge bergketens, tropische regenwouden en sombrero’s; je zult geen genoeg krijgen van Mexico. Het leven in dit land speelt zich grotendeels op straat af. Zeker in het vrolijke Mérida is dat te merken, elk weekend wordt daar op straat gedanst en gegeten. Vanaf deze stad reis je gemakkelijk door naar het natuurreservaat in Celestún waar ontelbaar veel flamingo’s leven. Natuurlijk breng je ook een bezoek aan het beroemde Maya-complex van Chichén Itzá. Bekijk hier de tempels, piramides, sportvelden en voormalig woongebieden van de Maya’s. In de hoofdstad Mexico-stad is genoeg te beleven. De vriendelijke bevolking staan op kleurrijke markten hun waren te verkopen en op bijna iedere hoek van de straat vind je lekkere eetkraampjes, waar je zeker eens de echte Mexicaanse taco’s en tortilla’s moet proeven. Als afsluiter van de reis moet je het bekende Mezcal geprobeerd hebben, deze sterke drank is gemaakt van de agaveplant. Proost met de leden van de club op een onvergetelijke reis!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

December tot maart en april, mei, en november.

Valuta

Peso, afgekort als MXN. De peso is onderverdeeld in 100 centavos.

Tijdsverschil

Mexico ligt in drie tijdzones. In het grootste deel van Mexico is het hele jaar door 7 uur vroeger dan in Nederland

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Mexico zijn er tal van unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een paar:

Kookcursus Mexicaanse keuken

Leer traditionele gerechten bereiden onder begeleiding van een lokale chef-kok. Dit is niet alleen leuk, maar ook een geweldige manier om de cultuur van Mexico te ervaren door middel van zijn culinaire tradities.

Tequila-proeverij tocht

Breng een dag door met het bezoeken van verschillende tequiladistilleerderijen in de regio Jalisco, waar tequila vandaan komt. Leer over het productieproces en proef verschillende soorten tequila.

Dagexcursie naar een cenote

Verken de natuurlijke zwembaden gevormd in kalksteengrotten, bekend als cenotes. Deze zijn vooral te vinden op het schiereiland Yucatan. Je kunt zwemmen, snorkelen of zelfs duiken in deze verfrissende wateren.

Fietstocht door Mexico-Stad

Verken de bruisende straten van Mexico-Stad op de fiets. Bezoek historische bezienswaardigheden, kleurrijke wijken en lokale markten terwijl je geniet van de levendige sfeer van de stad.

Lokale ambacht workshops

Neem deel aan workshops waar je kunt leren over traditionele ambachten zoals het maken van keramiek, weven, borduren of het vervaardigen van Mexicaanse handwerkproducten zoals piñatas.

Avondwandelingen in historische steden

Verken historische steden zoals Oaxaca, San Miguel de Allende of Guanajuato tijdens nachtwandelingen. Leer over de geschiedenis en legendes van de stad terwijl je door sfeervol verlichte straten en pleinen wandelt.

Boottocht naar Marietas-eilanden

Maak een boottocht naar de Marietas-eilanden voor de kust van Puerto Vallarta. Verken verborgen stranden, snorkel in heldere wateren en spot exotische vogels en marineleven.

Mystieke Maya-ruïnes bezoeken

Verken samen met je groep de oude Maya-ruïnes verspreid over het schiereiland Yucatan, zoals Chichen Itza, Tulum en Coba. Leer over de fascinerende geschiedenis en architectuur van deze oude beschaving terwijl je door de ruïnes wandelt.

Lokale muziek- en dansworkshops

Neem deel aan workshops waar je kunt leren over traditionele Mexicaanse muziek en dans, zoals salsa, mariachi of folkloristische dansen zoals de jarabe tapatío (Mexicaanse hoedendans). Laat jezelf onderdompelen in de ritmes en vreugde van de lokale cultuur.

Zip-lining in de jungle

Voor avontuurlijke groepen is zip-lining door de weelderige jungle van Mexico een opwindende ervaring. Vlieg door de boomtoppen en geniet van adembenemende uitzichten terwijl je de natuurlijke schoonheid van Mexico vanuit een ander perspectief bewondert.

Agave-veldtocht en mezcal-proeverij

Breng een dag door met het verkennen van agavevelden, waar de planten worden geteeld voor de productie van mezcal, een andere traditionele Mexicaanse drank. Leer over het proces van mezcalproductie en proef verschillende soorten mezcal tijdens een proeverij onder leiding van experts.

Ongeacht de interesses van je groep, er is voor elk wat wils tijdens een rondreis door Marokko, van avontuurlijke excursies tot culturele ervaringen.

Mexico reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel