München

München: kunst, cultuur, shoppen én bier

München wordt vaak in één adem genoemd met het Oktoberfest. Dit jaarlijkse festival in oktober met volle bierpullen en lederhosen is al sinds 1810 een begrip in Beieren. Gelukkig is er nog meer te beleven in deze Duitse wereldstad: kunst, architectuur, cultuur, winkelen en uitgaan. Dat maakt München de perfecte bestemming voor een personeels- of cultuurreis. Een bijzondere highlight is het Neues Rathaus op het drukke Marienplatz. Dit stadhuis, gebouwd in gotische stijl, heeft gewelfde plafonds en gebrandschilderde ramen. Een pareltje om te zien. Om de wonderschone stad van bovenaf te bewonderen, beklim je de beroemde Frauenkirche of de torens van de Alter Peter. München is een waar walhalla voor shopliefhebbers. De lange en brede winkelstraat Kaufingerstrasse passeer je haast niet zonder je portemonnee open te trekken. Na een intensieve dag is het heerlijk om achterover te leunen in de Englischer Garten. Dit gigantische stadspark is zelfs groter dan Central Park in New York.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April tot en met oktober.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil

Beste eten en ijs

Friulana / Zio Santo

Hoogtepunten van deze bestemming

München, de hoofdstad van Beieren, biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Bierproeverij in een traditionele Biergarten

Breng een bezoek aan een van de vele traditionele Biergartens in München. Hier kunnen groepen genieten van lokale Beierse bieren en gerechten in een ontspannen sfeer.

Fietstocht door de stad

Verken München per fiets en ontdek bezienswaardigheden zoals de Engelse Tuin, het historische stadscentrum en het prachtige Olympiapark. Verschillende bedrijven bieden fietstours aan voor groepen.

Kookcursus Beierse keuken

Volg een kookcursus waarbij je leert hoe je traditionele Beierse gerechten bereidt, zoals pretzels, knoedels en schnitzels. Een smakelijke en interactieve ervaring voor groepen.

Bezoek aan het Deutsches Museum

Dit is het grootste technologie- en natuurwetenschappelijke museum ter wereld. Groepen kunnen samen de tentoonstellingen verkennen en de interactieve displays ontdekken.

Segway-tour door München

Ontdek de stad op een unieke manier door deel te nemen aan een Segway-tour. Samen met een gids kun je door de straten van München glijden en de belangrijkste bezienswaardigheden bekijken.

Bezoek aan het BMW Museum

Voor autoliefhebbers is het BMW Museum een must. Groepen kunnen de geschiedenis van BMW en de evolutie van auto-ontwerp bewonderen in dit indrukwekkende museum.

Raften op de Isar-rivier

Als je op zoek bent naar avontuur, overweeg dan een raftingavontuur op de Isar-rivier. Dit is een leuke en opwindende groepsactiviteit, vooral tijdens de warmere maanden.

Nachtleven in de wijk Schwabing

Verken het bruisende nachtleven van München in de wijk Schwabing. Hier vind je een verscheidenheid aan bars, clubs en restaurants, ideaal voor groepen die van een levendige sfeer houden.

Bezoek aan het Nymphenburg-paleis

Voor autoliefhebbers is het BMW Museum een must. Groepen kunnen de geschiedenis van BMW en de evolutie van auto-ontwerp bewonderen in dit indrukwekkende museum.

Teambuildingactiviteiten in het Olympiapark

Olympiapark biedt diverse teambuildingactiviteiten, zoals klimparcours, boogschieten en kajakken. Een geweldige manier om de teamgeest te versterken en plezier te hebben in een prachtige omgeving.

München reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel