New York

New York: the city that never sleeps

New York, the city that never sleeps! Wie wil er niet naartoe? Of je nu met de fotografieclub of de cultuurvereniging gaat; in deze gigantische wereldstad moet je echt een keer geweest zijn. Vervelen? Dat kennen de New Yorkers niet. Op elke straathoek is wel iets te zien of te beleven want de stad bruist en leeft altijd. Vergaap je aan het legendarische Empire State Building, het iconische Vrijheidsbeeld of maak schitterende foto’s bij de Brooklyn Bridge. Wandel over de befaamde straten als Times Square, Broadway, Fifth Avenue en Wall Street die zo uit een filmscène lijken te komen. De toeterende, gele taxi’s zoeven aan je voorbij terwijl je omhoog kijkt naar de torenhoge wolkenkrabbers en de luxe winkelketens. In het groene Central Park kom je even op adem ondanks dat het daar ook altijd levendig is. Kijk in de zomer naar een honkbalwedstrijd, trek in de winter je schaatsen aan, ga naar aapjes koekeloeren in de dierentuin of spot een celebrity. Welcome in the Big Apple! Tip: zorg ervoor dat je de reis begint met een lege geheugenkaart van je camera.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november).

Tijdsverschil

In New York is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Valuta

Amerikaanse dollar ($), afgekort als USD. De dollar is verdeeld in 100 cent.

Hoogtepunten van deze bestemming

“The Big Apple biedt” talloze bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn een aantal suggesties:

Interactieve Museumervaringen

Bezoek interactieve musea zoals het Museum of Modern Art (MoMA) of het Museum of the Moving Image, waar groepen kunnen deelnemen aan workshops en creatieve activiteiten.

Food Tours

Verken de diverse culinaire scene van NYC met een food tour. Proef verschillende gerechten in buurten als Chinatown, Little Italy of Williamsburg, Brooklyn.

Central Park Team Building

Organiseer teambuildingactiviteiten in Central Park, zoals een speurtocht, frisbee, of een picknick. Bedrijven zoals “The Great Gotham Challenge” bieden op maat gemaakte teambuildingervaringen.

Improv Comedy Shows

Geniet van een avond vol lachen met een improv comedy show. The Upright Citizens Brigade Theatre en The Magnet Theater zijn populaire locaties.

 

Graffiti Workshop in Brooklyn:

Ontdek de kleurrijke straatkunstscene van Brooklyn door deel te nemen aan een graffiti workshop. Street art experts nemen groepen mee naar verschillende wijken om kunstwerken te bekijken en zelf aan de slag te gaan.

Helikoptervlucht over Manhattan

Ervaar de adembenemende skyline van NYC vanuit de lucht met een helikoptervlucht. Het is een geweldige activiteit voor groepen die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring.

Broadway Workshop

Volg een workshop op Broadway waar groepen de kans krijgen om te leren van professionals uit de theaterwereld. Denk aan zang- en danslessen of zelfs een backstage tour.

Escape Room-uitdagingen

Test de teamcohesie met een bezoek aan een van de vele escape rooms in de stad. Samenwerking en probleemoplossende vaardigheden worden op de proef gesteld terwijl de groep probeert te ontsnappen binnen een bepaalde tijdslimiet.

Historische Wandeltochten

Ontdek de rijke geschiedenis van New York met een op maat gemaakte wandeltocht. Er zijn thematische tours beschikbaar, zoals de architectonische geschiedenis van de stad of de geschiedenis van immigranten in Lower East Side.

Jazz Dinner Cruise

Combineer een culinaire ervaring met livemuziek tijdens een jazz dinner cruise langs de Hudson River. Geniet van het uitzicht op de skyline terwijl je dineert en luistert naar geweldige jazzmuziek.

New York reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel