Oslo

Oslo: de groene stad van Europa

Fjorden, bossen, meren en houten huisjes; dat is wat je ziet als je in Noorwegen aankomt. Het prachtige Noorse landschap in combinatie met het drukke stadsleven maakt Oslo perfect voor een bedrijfsuitje of een personeelsreis. De stad wordt omringd door bossen waardoor je tijdens een stevige boswandeling de heerlijke zuivere lucht opsnuift. Oslo is een echte stad voor natuur- en cultuurliefhebbers. Overdag breng je een bezoek aan de middeleeuwse vesting Akershus en in de avond bewonder je vanaf een terrasje de haven met haar fonkelende lichtjes. Voor een dosis cultuur ga je naar de straat Karl Johans gate waar je het Koninklijk Paleis, de kathedraal en het Noorse parlementsgebouw aantreft. Voordat je verder gaat naar Hellig Trefoldighet (Kerk van de Heilige Drievuldigheid) kun je in deze straat ook culinair vertoeven in de gezellige restaurants of cafés.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Van mei tot en met september.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Valuta

Noorse kroon, afgekort als NOK. De kroon wordt onderverdeeld in honderd øre.

Hoogtepunten van deze bestemming

Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, biedt diverse unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele bijzondere opties:

Vikingschipmuseum

Breng een bezoek aan het Vikingskiphuset (Vikingschipmuseum) waar groepen kunnen genieten van de indrukwekkende Vikingsschepen uit de 9e eeuw, evenals andere archeologische vondsten. Het museum biedt vaak rondleidingen en groepsactiviteiten.

Fjordcruise

Ervaar de adembenemende Noorse fjorden door een fjordcruise te maken. Veel bedrijven bieden groepsarrangementen aan, inclusief maaltijden aan boord en mogelijkheden om de prachtige natuur te verkennen.

Holmenkollen Skispringschans

Voor avontuurlijke groepen is een bezoek aan de Holmenkollen Skispringschans een must. Je kunt zelfs de uitdaging aangaan en de schans afdalen met een zipline, wat een onvergetelijke ervaring oplevert.

Fram Museum

Dit museum richt zich op de Noorse poolgeschiedenis en is gewijd aan de ontdekkingsreizen van Roald Amundsen en andere poolreizigers. Groepen kunnen hier veel leren over de moedige expedities naar de Noord- en Zuidpool.

Escape Room Oslo

Voor een teambuildingervaring kunnen groepen deelnemen aan een escape room-activiteit in Oslo. Verschillende locaties bieden thematische kamers waarin teams samenwerken om puzzels op te lossen en te ontsnappen binnen een bepaalde tijdslimiet.

Norsk Folkemuseum

Ontdek de Noorse cultuur en geschiedenis in het Norsk Folkemuseum, een openluchtmuseum met meer dan 150 traditionele gebouwen uit verschillende periodes. Groepen kunnen hier interactieve activiteiten en workshops ervaren.

Opera van Oslo

Geniet van een culturele avond in de Opera van Oslo, een architectonisch meesterwerk aan het water. Sommige voorstellingen bieden groepskortingen, en je kunt ook backstage-tours regelen om meer te weten te komen over de productie en het ontwerp.

Ekebergparken

Maak een wandeling door het Ekebergparken, een beeldentuin met moderne kunst midden in de natuur. Groepen kunnen genieten van kunstinstallaties, adembenemende uitzichten over Oslo en picknickmogelijkheden.

Oslo reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel