Peru

Wonderlijke schatten van de Inca’s in Peru

Een rondreis maken door het voormalig hart van de Inca’s? Dan reis je natuurlijk af naar het prachtige land Peru. Bewonder met eigen ogen het blauwe Titicacameer, het imposante Machu Picchu en de ruige Colca Canyon. In de hoofdstad Lima is het koloniale gedeelte zeker het bezoeken waard. Veel prachtige kerken, pleinen en gebouwen zijn opgeknapt en schitteren als vanouds. De gezelligste restaurantjes vind je in de wijk Miraflores, waar de rijken van Peru wonen. Wil je wat meer avontuur? Vlieg over de beroemde Nazcalijnen voor een imposant uitzicht van bovenaf. Huur met je reisgenoten een buggy of wat sandboards in Huacachina om op een onvergetelijke manier de woestijn te verkennen. Of maak een wandeltocht midden door de jungle van Peru en kom misschien oog in oog te staan met de lokale bevolking. De echte sportievelingen kunnen vanuit Cusco de beroemde Inca Trail bewandelen. Dit is een prachtige, maar zware vierdaagse wandeltocht over het oude pad van de Inca’s.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Droge seizoen, dat loopt van mei tot oktober.

Valuta

Peruaanse sol (afgekort als PEN). De sol is opgedeeld in 100 céntimos.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Peru 7 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het 6 uur vroeger.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Peru zijn er tal van bijzondere en unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn er een aantal:

Condors bekijken in de Colca Canyon

Breng samen met je groep een bezoek aan de adembenemende Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld. Hier kun je vroeg in de ochtend naar het Cruz del Condor-uitkijkpunt gaan om majestueuze Andescondors te zien zweven boven de canyon. Het delen van dit indrukwekkende natuurwonder met je groep zal zeker voor mooie herinneringen zorgen.

Fietstocht door de Heilige Vallei

Per fiets verkennen we de prachtige Heilige Vallei. Fiets langs Inca-ruïnes, schilderachtige dorpjes en adembenemende landschappen. Onderweg kun je stoppen om lokale markten te bezoeken en te genieten van de lokale keuken.

Peruaanse kookworkshop

Na het verkennen van de markten en het proeven van lokale gerechten, kun je samen met je groep deelnemen aan een kookworkshop waarbij je leert hoe je enkele van de meest geliefde Peruaanse gerechten kunt bereiden, zoals ceviche, lomo saltado en causa. Het samen koken en genieten van de zelfbereide maaltijd versterkt de band binnen de groep.

Fotografietour in Cusco

Verken de historische stad Cusco met een professionele fotograaf als gids. Samen met je groep kun je de mooiste plekjes van de stad ontdekken en leren hoe je deze het beste kunt vastleggen op camera. Het delen van fotografische ervaringen en het vastleggen van gedeelde momenten zal de groepsband versterken.

Bezoek aan de Nazca-lijnen

Maak een groepsexcursie naar de mysterieuze Nazca-lijnen, gelegen in de droge woestijn van Zuid-Peru. Vanuit een vliegtuigje kun je deze eeuwenoude geogliefen van bovenaf bewonderen en samen speculeren over hun oorsprong en betekenis.

Trektocht naar Machu Picchu

Dit is een van de meest iconische trektochten ter wereld. Je kunt de Inca Trail bewandelen of een alternatieve route kiezen, zoals de Salkantay Trek of de Lares Trek. Samen wandelen door prachtige landschappen en oude Inca-ruïnes ontdekken is een onvergetelijke ervaring.

Boottocht over het Titicacameer

Verken ’s werelds hoogst bevaarbare meer, het Titicacameer, per boot. Bezoek de drijvende eilanden van de Uros-bevolking en breng tijd door met de lokale gemeenschappen om hun unieke levensstijl te leren kennen.

Culinair avontuur in Lima

Neem deel aan een culinaire tour door Lima, de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika. Proef lokale gerechten en ingrediënten tijdens een wandeling door markten, proeverijen in restaurants en een kookcursus waar je leert hoe je zelf Peruaanse gerechten kunt bereiden.

Raften op de Apurímac-rivier

Voor avontuurlijke groepen is raften op de Apurímac-rivier een opwindende activiteit. Er zijn verschillende niveaus van moeilijkheid, dus het is geschikt voor zowel beginners als ervaren rafters. Samen de stroomversnellingen trotseren zorgt voor een hechte groepservaring.

Zipline in de Heilige Vallei

Vlieg boven de prachtige Heilige Vallei van de Inca’s tijdens een zipline-avontuur. Dit geeft je een adembenemend uitzicht op de vallei en de omliggende bergen terwijl je samen de adrenalinekick van het ziplinen ervaart.

Bezoek aan de Amazone

Verken de weelderige Amazone-jungle samen met een lokale gids. Maak wandelingen door de jungle, ga op zoek naar wilde dieren, maak boottochten over rivieren en leer over de traditionele geneeskunde en cultuur van de inheemse volkeren die in dit gebied leven.

Sandboarden in de woestijn van Huacachina

In de oase van Huacachina kunnen groepen samen sandboarden op de hoge zandduinen. Het is een opwindende activiteit die geschikt is voor alle niveaus, en het uitzicht op de zonsondergang vanaf de duinen is spectaculair.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele groepsactiviteiten die je kunt ondernemen tijdens een rondreis door Peru.

Peru reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel