Polen

Cultuur bewonderen in Polen

Cultuur bewonderen, geïmponeerd worden door historische monumenten en rondreizen door prachtige landschappen; dat is waar Polen voor staat. Breng een bezoek aan de belangrijkste steden van het land zoals Krakau, Warschau en Wroclaw. De Poolse stad Krakau barst van de architectonische hoogstandjes omdat de stad vrijwel ongeschonden door de Tweede Wereldoorlog is gekomen. In de oude binnenstad staan talloze prachtige kerken, stadspaleizen en andere mooie monumenten. Net buiten Krakau vind je het indrukwekkende concentratiekamp Auschwitz wat absoluut hoort bij een bezoek aan Polen. Een andere toeristische attractie is de zoutmijn in Wieliczka. In deze mijn, die al bestond in de middeleeuwen, zie je onderaardse gangen en zelfs een complete in zout uitgehouwen kerk. Wandel door het nog onontdekte Wroclaw met zijn kleurrijke huizen, het drukke marktplein en de tientallen bruggen. Overdag kun je in Polen goed struinen door de gigantische winkelcentra en ’s avonds schuif je aan in een van de gezellige restaurants.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April – Oktober

Tijdsverschil

Geen

Valuta

Poolse złoty (PLN). De złoty is onderverdeeld in 100 groszy.

Hoogtepunten van deze bestemming

Polen kent tal van interessante activiteiten voor groepen. Hier volgen een aantal suggesties.

Kookworkshop Poolse keuken

Neem deel aan een kookworkshop waar je traditionele Poolse gerechten leert bereiden, zoals pierogi (gevulde deegwaren), bigos (zuurkoolstoofpot) en Żurek (zure roggesoep). Het is niet alleen leerzaam, maar ook een smakelijke ervaring.

Bezoek aan een wodka-distilleerderij

Ontdek de geheimen van het maken van Poolse wodka door een lokale distilleerderij te bezoeken. Je kunt leren over het productieproces en natuurlijk verschillende soorten wodka proeven.

Fietstocht door Krakau

Verken de prachtige stad Krakau per fiets. Tijdens de fietstocht kun je de historische bezienswaardigheden bewonderen, zoals het koninklijke kasteel Wawel, de oude binnenstad en de Joodse wijk Kazimierz.

Culturele avond met traditionele muziek en dans

Geniet van een avond vol traditionele Poolse muziek en dans. Dit kan plaatsvinden in een lokale herberg of tijdens een folkloreshow, waar je de kleurrijke en levendige Poolse cultuur kunt ervaren.

Kajakken op de Mazurische meren

Voor de avontuurlijke groep is kajakken op de prachtige Mazurische meren een geweldige activiteit. Het landschap is adembenemend en het is een fantastische manier om samen te genieten van de natuur.

Bezoek aan Auschwitz-Birkenau

Hoewel dit een emotioneel beladen activiteit is, is een bezoek aan het voormalige concentratiekamp Auschwitz-Birkenau een belangrijk cultureel en historisch moment. Het kan diepe gesprekken en reflecties binnen de groep oproepen.

Proeverij van Poolse ambachtelijke bieren

Ontdek de groeiende ambachtelijke bierscene in Polen door een proeverij te organiseren. Veel steden hebben brouwerijen die lokale bieren produceren, en het is een heerlijke manier om de Poolse biercultuur te ervaren.

Museum van de Wetenschap en Industrie in Warschau

Voor een educatieve groepservaring kun je het interactieve Museum van de Wetenschap en Industrie in Warschau bezoeken. Het is leuk voor alle leeftijden en biedt hands-on exposities en experimenten.

Boswandeling en paddenstoelenpluk

Verken de schilderachtige bossen van Polen tijdens een ontspannen wandeling en leer meer over de diverse flora en fauna. In het juiste seizoen kun je zelfs een paddenstoelenpluk organiseren, waarbij je lokale gidsen je helpen eetbare paddenstoelen te identificeren.

Bezoek aan de zoutmijn van Wieliczka

Ga ondergronds en ontdek de fascinerende zoutmijn van Wieliczka, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een indrukwekkend labyrint van zoutkamers, sculpturen en kapellen, waardoor het een unieke en historische ervaring is.

Folkloreavond met traditionele gerechten

Organiseer een avond vol folklore-entertainment, compleet met traditionele Poolse muziek en dans. Voeg daarbij een diner met authentieke Poolse gerechten, en je hebt een geweldige avond die de cultuur van het land weerspiegelt.

Ballonvaart boven de Tatra-bergen

Geniet van een adembenemend uitzicht op de Tatra-bergen door een ballonvaart te maken. Het is een unieke manier om de natuurlijke schoonheid van Polen te ervaren en kan een onvergetelijke ervaring zijn voor de hele groep.

Segway-tour door Warschau

Ontdek de hoofdstad Warschau op een leuke en milieuvriendelijke manier door een Segway-tour te maken. Het stelt de groep in staat om snel door de stad te bewegen en tegelijkertijd de belangrijkste bezienswaardigheden te zien.

Sledehondentocht in de Bieszczady-bergen

Voor een avontuurlijke groep is een sledehondentocht in de prachtige Bieszczady-bergen een unieke ervaring. Ervaren mushers begeleiden de groep terwijl ze genieten van het winterlandschap op een sledetocht.

Vraag- en antwoordspel over Poolse cultuur

Versterk de banden in de groep door een interactief vraag- en antwoordspel te organiseren over de Poolse cultuur, geschiedenis en tradities. Het kan zowel educatief als vermakelijk zijn, en het moedigt teamwork aan.

Polen reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel