Porto

Port proeven in Porto

De stad Porto weet jou en je de verenigingsleden in een korte tijd te veroveren. Dat komt echt niet alleen door de port die haast op elke hoek van de straat te verkrijgen is. De Portugese stad verrast je met haar pastelkleurige gevels, authentieke portboten, gezellige pleintjes en traditionele gerechten. Deze heerlijke stad aan de rivier de Douro is werkelijk een pareltje. In de wijk Ribeira vind je afgebladderde huizen in steile straten vol wapperend wasgoed en tegen zonsondergang is een wandeling over de Dom Luis I-brug een aanrader om te genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Sla ook de toren Torre dos Clérigos en de barokke kerk Igreja do Carmo niet over tijdens de groepsreis. Ook al houd je misschien niet van lezen, de boekwinkel Livraria Lello is één van de mooiste winkels ter wereld en moet je eigenlijk gezien hebben. Natuurlijk is een groepsreis naar Porto niet compleet zonder te genieten van een goed glas port bij een karakteristiek porthuis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April tot en met oktober.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

het is 1 uur vroeger in Porto.

Hoogtepunten van deze bestemming

Porto is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en levendige cultuur. Hier zijn enkele bijzondere en unieke activiteiten die geschikt zijn voor groepen in Porto:

Portproeverij

Bezoek een van de vele wijnkelders in Vila Nova de Gaia, aan de overkant van de rivier de Douro, en geniet van een proeverij van de beroemde portwijn. Sommige kelders bieden ook rondleidingen door hun faciliteiten.

Rabelo-boottocht op de Douro

Verken de prachtige Douro-rivier aan boord van een traditionele Rabelo-boot. Dit biedt een uniek perspectief op de stad en de omliggende heuvels met wijngaarden.

Kookcursus Portugees eten

Ontdek de geheimen van de Portugese keuken door deel te nemen aan een kookcursus. Samen koken en genieten van de lokale gerechten die je hebt bereid, kan een geweldige groepsactiviteit zijn.

Fado-avond

Ervaar de melancholische klanken van de Portugese fado-muziek tijdens een avondje uit. Sommige restaurants bieden dinershows met live fado-optredens.

Stadswandeling met gids

Verken de historische straten van Porto met een lokale gids. Ontdek de bezienswaardigheden, leer over de geschiedenis en cultuur, en geniet van de architectuur van deze betoverende stad.

Livraria Lello

Bezoek een van de oudste boekwinkels ter wereld, Livraria Lello. Deze prachtige boekhandel is beroemd om zijn neogotische architectuur en wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld.

Tramrit door de stad

Neem Tram 1 voor een schilderachtige rit door de smalle straten van Porto. Dit is niet alleen een handige manier om de stad te verkennen, maar ook een leuke en sfeervolle ervaring.

Fietsen langs de rivier de Douro

Fiets onder begeleiding van een gids en verken de oevers van de Douro. Dit biedt een ontspannen en actieve manier om de prachtige landschappen en de stad te ontdekken.

Porto reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel