Praag

De Gouden Stad Praag

Wil je een groepsreis naar Praag organiseren? Bereid je dan voor op verborgen binnenplaatsen, pittoreske huisjes, historische gebouwen en een rivier die de stad in tweeën splitst. De Tsjechische stad is magisch mooi en wordt niet voor niets de Gouden Stad genoemd. Begin de kunstreis met een tocht over de gotische Karelsbrug om vervolgens koers te zetten naar de befaamde Astronomische Klok en de Praagse Burcht. Vanaf de burcht Hradčany heb je een majestueus uitzicht op de rivier de Moldau, de Karelsbrug en het stadshart. Ook vind je hier het beroemde Gouden Straatje met zijn kleine, pittoreske huisjes. Dit schilderachtige steegje mag je niet missen wanneer je in Praag bent. Het 750 meter lange Wenceslausplein is prima voor een middagje winkelen en leent zich uitstekend voor een heerlijke versnapering op een terrasje. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Joodse wijk, Josefov, en de prachtige synagoge.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (april tot juni) en de herfst (september tot oktober).

Tijdsvershil

Er is geen tijdsverschil.

Valuta

Tsjechische kroon (CZK), afgekort als Kč.

Hoogtepunten van deze bestemming

Praag biedt een scala aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Segway-tour door Praag

Verken de prachtige straten van Praag op een Segway. Het is een leuke en efficiënte manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, terwijl je geniet van de vrijheid van dit vervoermiddel.

Bierproeverij in lokale brouwerijen

Tsjechië staat bekend om zijn bier, en een bierproeverij in een lokale brouwerij is een geweldige manier om de rijke biercultuur van het land te ervaren. Sommige tours omvatten zelfs een bezoek aan historische bierkelders.

Boottocht op de Moldau

Geniet van een ontspannen boottocht op de Moldau en bewonder de prachtige skyline van Praag terwijl je langs historische bezienswaardigheden vaart. Sommige boten bieden ook dinercruises met live muziek aan.

Kookcursus Tsjechische keuken

Ontdek de geheimen van de Tsjechische keuken door deel te nemen aan een kookcursus. Samen koken en genieten van het resultaat is een leuke manier om de lokale cultuur te ervaren.

Prague Castle After Dark-tour

Verken de Praagse Burcht en de omliggende gebieden ’s avonds, wanneer de drukte is verminderd. Het kasteel is prachtig verlicht en de tour biedt een unieke sfeer.

Traditionele Tsjechische folklore-avond

Ervaar de rijke folklore van Tsjechië met een avond vol traditionele muziek, dans en eten. Sommige locaties bieden dinershows met liveoptredens van folkloristische ensembles.

Hot air balloon-ervaring

Krijg een ander perspectief op Praag door de stad vanuit een heteluchtballon te bekijken. Het is een avontuurlijke en adembenemende ervaring die perfect is voor groepen.

Praag reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel