Reykjavik

Reykjavik: het Noorderlicht, de Blue Lagoon en de houten huisjes

Voor een onvergetelijke ervaring gaat de verenigingsreis naar Reykjavik. In deze meest noordelijke hoofdstad ter wereld gaat natuur hand in hand met het bruisende stadsleven. Het IJslandse Reykjavik is een relatief kleine stad waardoor het heerlijk dorps aanvoelt. In het centrum zijn uiteenlopende musea te bezichtigen waarvan eentje is gelegen op een hele bijzondere locatie namelijk in één van de zes warmwatertanks van het gebouw de Perlan. Vanaf de glazen koepel heb je een prachtig uitzicht over de stad en ’s avonds kun je in het restaurant een lekkere maaltijd nuttigen. Wandel door de winkelstraten Skólavörðustígur en Laugavegur en bewonder de talloze boetiekjes, winkels en kleurrijke houten huisjes. Net buiten de stad vind je de geothermische baden van Blue Lagoon en het imposante National Park Thingvellir met lavavelden en diepe kloven. Zin in wat actieve uitjes? Ga sneeuwscooteren, duiken of op walvissafari. Een groepsreis naar Reykjavik is een en al genieten. Laat je in de wintermaanden vooral verrassen door het magische Noorderlicht.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April tot en met Oktober.

Valuta

IJslandse kroon (ISK). Deze munteenheid is onderverdeeld in 100 aurar.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Reykjavik 2 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het in Reykjavik 1 uur vroeger.

Hoogtepunten van deze bestemming

Reykjavik, de hoofdstad van IJsland, biedt diverse unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele bijzondere suggesties:

Golden Circle Tour

Maak een dagtocht naar de beroemde Golden Circle, waar je de indrukwekkende waterval Gullfoss, het geothermische gebied Geysir en het historische nationale park Thingvellir kunt verkennen.

Blue Lagoon Experience

Ontspan in de wereldberoemde Blue Lagoon, een geothermisch spa en een van de meest bezochte attracties in IJsland. Het is een geweldige plek voor groepen om te genieten van warme, mineraalrijke wateren.

Noorderlicht

IJsland staat bekend om zijn adembenemende noorderlicht, en een tour buiten Reykjavik biedt de beste kans om dit natuurverschijnsel te zien. Overweeg een speciale noorderlichttour voor groepen.

Perlan Observation Deck

Bezoek de Perlan, een glazen koepel boven op warmwateropslagtanks. Vanaf het observatiedek heb je een prachtig panoramisch uitzicht op Reykjavik en de omliggende bergen.

Food Tour in Reykjavik

Ontdek de unieke IJslandse keuken met een culinaire tour door Reykjavik. Proef traditionele gerechten en leer meer over de lokale eetgewoonten.

Harpa Concert Hall

Breng een bezoek aan de Harpa, het opvallende concertgebouw aan de waterkant. Hier kun je niet alleen genieten van architectonische pracht, maar ook culturele evenementen en concerten bijwonen.

Walvistour

Ga op een walvissafari vanuit de haven van Reykjavik. IJslandse wateren zijn de thuisbasis van verschillende walvissoorten, en een boottocht biedt een spannende kans om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Reykjavik reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel