Riga

De bijzondere gebouwen in Riga

Wist je dat Riga een fantastische bestemming is voor een bedrijfsuitje of verenigingsreis? Vooral liefhebbers van architectuur halen in deze Letlandse stad hun hart op. Een groot gedeelte van de panden in Riga zijn gebouwd in een bijzondere bouwstijl. Je vindt er een mix van gekleurde houten huizen, sobere Sovjet gebouwen en middeleeuwse kerken. Sta je midden in de binnenstad dan leiden de kronkelende straten je naar de highlights van Riga zoals het Melngalvju nams (Zwarthoofdenhuis) en het Latvijas okupācijas muzejs (het bezettingsmuseum van Letland). Ook zijn het vrijheidsmonument en de Drie Broeders zeker een bezoek waard. Vanaf de Petrikerk heb je een mooi uitzicht op de barokke en gotische gebouwen aan het domplein de Doma laukens. Op dit plein kun je in een restaurantje genieten van het beroemde Oost-Europese deeghapje pīrāgi. Even ontspannen? Het Bastejkalns Park vol natuur is nooit ver weg.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Van mei tot en met september.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

In Riga is het 1 uur later dan in Nederland.

Hoogtepunten van deze bestemming

Riga, de hoofdstad van Letland, biedt een verscheidenheid aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Middeleeuwse Avond in de Oude Stad

Ervaar de charme van de middeleeuwen met een avond vol traditioneel geklede bedienden, middeleeuws banket en live-entertainment in een van de historische restaurants in de Oude Stad.

Teambuilding in het Avonturenpark Mezaparks

Breng de dag door in het Mezaparks Adventure Park, waar groepen kunnen genieten van teambuildingactiviteiten zoals klimmen, tokkelen en andere avontuurlijke uitdagingen.

Riviercruise op de Daugava

Verken Riga vanaf het water met een ontspannen riviercruise op de Daugava. Het biedt een prachtig uitzicht op de skyline van de stad en is een geweldige manier om samen van de omgeving te genieten.

Culinair avontuur

Ontdek de Letse keuken tijdens een culinair avontuur. Groepen kunnen deelnemen aan kookworkshops om traditionele gerechten te leren bereiden of genieten van een culinaire tour door lokale markten en restaurants.

Ballonvaart over Riga

Geniet van een uniek perspectief op Riga door een ballonvaart te maken. Het biedt een adembenemend uitzicht op de stad en het omliggende landschap, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Sovjet-stijl tour

Leer meer over de geschiedenis van Letland en Riga door een tour te maken langs de overblijfselen van het Sovjet-tijdperk. Bezoek historische sites en luister naar verhalen die een inzicht geven in deze periode.

Fietstocht door Riga

Verken de stad op een actieve manier door een fietstocht te maken. Ontdek de bezienswaardigheden, parken en verborgen juweeltjes van Riga terwijl je geniet van de frisse lucht.

Riga reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel