Roemenië

Mysterieus Roemenië

Een rondreis door het onontdekte Roemenië voelt aan als een reis door de tijd. In de oude binnenstadjes lijkt de tijd stil te staan en vind je Byzantijnse kloosters met fresco’s, houten huisjes en kloosterkerken. Ga samen met de verenigingsleden op ontdekkingstocht in het authentieke Roemenië en maak kennis met de warme en gastvrije bevolking. Op zoek naar een goed restaurant? De Roemenen vertellen je graag, weliswaar in gebrekkig Engels, waar je moet zijn voor culinaire hoogstandjes of typische Roemeense gerechten. In het moderne Boekarest vind je in de talloze musea vele culturele schatten en uitrusten doe je in het schitterende Cismigiu Park. De historische regio Transsylvanië is zeker de moeite waard om te bezoeken. Volgens de legende is dit de thuisbasis van vampiers, wolven en andere monsters. Deze mysterieuze provincie met een licht golvend landschap verandert in de winter dan ook in een magische bestemming door zijn besneeuwde bergtoppen, witte naaldbomen en kastelen die bedekt zijn onder een laagje sneeuw. Wanneer zien we jou en de groep in Roemenië?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

April – Oktober

Tijdsverschil

1 uur later

Valuta

Roemeense Leu (RON). De Roemeense Leu is onderverdeeld in 100 bani.

Hoogtepunten van deze bestemming

Roemenië biedt een scala aan speciale en unieke groepsactiviteiten die je reis onvergetelijk kunnen maken. Hier zijn een aantal suggesties:

Zwarte Zee Dolfijnentocht

Ga op zoek naar dolfijnen in de Zwarte Zee door deel te nemen aan een speciale dolfijnentocht. Deze ervaring biedt niet alleen de kans om deze prachtige dieren te zien, maar ook om meer te leren over hun gedrag en het behoud van het mariene leven.

Overnachten in een traditionele Roemeense boerderij

Laat de groep de authentieke Roemeense gastvrijheid ervaren door te overnachten in een traditionele boerderij. Dit biedt niet alleen een unieke accommodatie-ervaring, maar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan traditionele activiteiten zoals het melken van koeien of het oogsten van gewassen.

Ballonvaart over de sprookjesachtige landschappen

Geniet van een adembenemend uitzicht op het Roemeense platteland door een ballonvaart te maken. Zweef over sprookjesachtige landschappen, middeleeuwse kastelen en schilderachtige dorpjes.

Grottenovernachting in Scarisoara

Voor een echt avontuurlijke ervaring, we overnachten in de Scarisoara-gletsjergrot. Kamperen in deze indrukwekkende omgeving biedt een unieke kans om ’s nachts onder de ondergrondse ijsformaties te verblijven.

Vogelspotten in het Donaudelta

Verken de biodiversiteit van de Donaudelta tijdens een vogelspotexcursie. Deze regio staat bekend om zijn rijke vogelleven, en een georganiseerde tour biedt de mogelijkheid om zeldzame vogelsoorten te observeren.

Traditionele ambachtenworkshop in Maramures

Neem deel aan een workshop traditionele ambachten in Maramures. Leer bijvoorbeeld houtbewerking, weven of keramiek maken van lokale ambachtslieden.

Rit met een paardenkar door de Apuseni-bergen

Neem de groep mee op een rit met een paardenkar door de schilderachtige Apuseni-bergen. Dit is een ontspannen en authentieke manier om van de natuurlijke schoonheid te genieten.

Nachtelijke berenobservatie in de Karpaten

Ervaar een nachtelijke berenobservatie in de Karpaten. Onder begeleiding van een ervaren gids kun je vanuit een veilige schuilplaats beren in hun natuurlijke habitat observeren.

Ondergrondse kajaktocht in de Salina Turda-zoutmijn

Ga kajakken in de ondergrondse meren van de Salina Turda-zoutmijn. Dit is een surreële ervaring die je de gelegenheid biedt om te peddelen in een unieke omgeving.

Draculatour in Transsylvanië

Verken de mythische wereld van Dracula door een tour door Transsylvanië te maken. Bezoek het kasteel van Vlad de Spietser (Dracula) in Bran en ontdek de rijke geschiedenis en legendes van de regio.

Bergwandelingen in de Karpaten

De Karpaten doorkruisen Roemenië en bieden prachtige wandelmogelijkheden. We organiseren een groepswandeling met een ervaren gids. We genieten van de adembenemende natuur, schilderachtige dorpjes en traditionele gerechten.

Kookworkshop met lokale gerechten

Leer samen traditionele Roemeense gerechten bereiden tijdens een kookworkshop. Dit is niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om de cultuur te ervaren.

Bizonobservatie in het Vanatori Neamt Nature Park

Ga op zoek naar wilde bizons in het Vanatori Neamt Nature Park. Een ervaren gids neemt je mee op een safari om deze majestueuze dieren in hun natuurlijke habitat te observeren.

Folkloreavond in Maramures

Bezoek de regio Maramures en organiseer een folkloreavond met traditionele muziek, dans en klederdracht. Dit geeft een dieper inzicht in de rijke cultuur van Roemenië.

Kastelenroute in Transsylvanië

Volg de beroemde “Kastelenroute” in Transsylvanië en bezoek enkele van de meest indrukwekkende kastelen, zoals Peleș Castle en Corvin Castle, terwijl je geniet van het schilderachtige landschap.

Wijnproeverij in de wijngaarden van de Moezel

Roemenië heeft enkele prachtige wijngebieden, zoals de Moezel. Neem deel aan een wijnproeverij in de wijngaarden en ontdek de rijke smaken van Roemeense wijnen.

Zwarte Zee-boottocht

Geniet van de zon en de zee tijdens een boottocht op de Zwarte Zee. Verken de kustlijn, stop bij pittoreske dorpjes en geniet van de lokale visgerechten.

Grotverkenning in de Apuseni-bergen

Verken de indrukwekkende grotten van de Apuseni-bergen. Dit avontuurlijke groepsuitje omvat het verkennen van grotten zoals de Scarisoara-gletsjergrot.

Roemenië reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel