Servië

Voor de echte cultuur- en natuurliefhebbers

Met de groep afreizen naar Servië? Vooral liefhebbers van cultuur en natuur komen in dit land aan hun trekken. Door de roerige geschiedenis zijn er veel overblijfselen te vinden uit deze tijd, zoals het Fort van Belgrado in het Kalemegdan Park. Dit fort is meer dan 2.000 jaar oud en je vindt er zelfs nog sporen van de Romeinen. In Servië zijn er genoeg kerken, kloosters, opgravingen en bouwwerken die je kunt bezichtigen zodat je je zeker niet gaat vervelen tijdens de cultuurreis. Ben je meer van de natuur? Het land heeft vier nationale parken waar je de mooiste natuur aantreft zoals in het Nationaal Park Djerdap. In deze parken vind je bijzondere en zeldzame dieren zoals de bruine beer, de wilde kat en de zwarte ooievaar. Even relaxen? Plof neer op een terrasje en duik later op de avond het bruisende nachtleven van Belgrado in.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Maart – November

Tijdsverschil

Geen

Valuta

Servische Dinar (RSD). De Servische Dinar is onderverdeeld in 100 para.

Hoogtepunten van deze bestemming

Servië biedt een scala aan unieke en speciale groepsactiviteiten voor reizigers. Hier zijn een aantal suggesties:

Klooster tour

Servië staat bekend om zijn prachtige kloosters, elk met een unieke architectuur en rijke geschiedenis. Een georganiseerde tour langs enkele van deze kloosters kan zowel spiritueel als cultureel verrijkend zijn.

Wijnproeverij

Ontdek de wijnregio’s van Servië, zoals Župa en Topola, door deel te nemen aan een wijnproeverij. Geniet van lokale variëteiten en leer meer over de wijnproductie in het land.

Kajakken op de Drina-rivier

Voor avontuurlijke groepen is kajakken op de schilderachtige Drina-rivier een geweldige optie. De rivier biedt prachtige uitzichten en een opwindende ervaring voor alle niveaus.

Traditionele kookcursus

Duik dieper in de Servische cultuur door deel te nemen aan een kookcursus waar je leert hoe je traditionele gerechten bereidt. Dit is niet alleen lekker, maar ook een geweldige manier om de lokale bevolking te ontmoeten.

Bezoek aan het Nationaal Park Tara

Verken de ongerepte natuur van het Nationaal Park Tara. Maak een begeleide wandeling door de bossen, bewonder de prachtige uitzichten en geniet van de rust van deze adembenemende omgeving.

Fietstocht door Novi Sad

Novi Sad, de op een na grootste stad van Servië, is perfect om per fiets te verkennen, onder leiding van een lokale gids. Ontdek historische bezienswaardigheden, zoals het Petrovaradin-fort, en geniet van de bruisende sfeer van deze stad aan de Donau.

Zipline-avontuur in Mokra Gora

Voor een dosis adrenaline kunnen groepen de zipline-activiteit in Mokra Gora proberen. Zweef over de prachtige landschappen en ervaar een onvergetelijke rit.

Ondergrondse ontdekkingstocht in de grotten van Resava

Verken de diepten van de aarde tijdens een ondergrondse speleologie-ervaring in de indrukwekkende grotten van Resava. Een ervaren gids zal de groep door fascinerende grotformaties leiden.

Oude ambachtenworkshops in Sirogojno

Breng een bezoek aan het openluchtmuseum in Sirogojno en neem deel aan workshops waar je traditionele Servische ambachten kunt leren, zoals het weven van kleding of het maken van aardewerk.

Sterrenkijkavond op de berg Zlatibor

Ga naar de rustige bergen van Zlatibor voor een sterrenkijkavond. Een lokale astronoom zal de groep begeleiden bij het observeren van de sterrenhemel en het delen van boeiende verhalen over de sterren.

Raften op de Ibar-rivier

Voor de avontuurlijke groepen is raften op de Ibar-rivier een opwindende activiteit. Dit biedt niet alleen spanning op het water, maar ook een prachtige omgeving omringd door natuurlijke schoonheid.

Middeleeuws toernooi bij het Golubac-fort

Stap terug in de tijd tijdens een middeleeuws toernooi bij het Golubac-fort aan de Donau. Kostuums, zwaardgevechten en middeleeuwse festiviteiten zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Folkloreavond

Sluit je reis af met een avond vol traditionele Servische muziek en dans. Bijwonen van een folkloreavond biedt een inzicht in de rijke culturele tradities van het land.

Servië reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel