Suriname

een en al genieten

Ben je een rondreis naar Suriname aan het plannen samen met de verenigingsleden? Maak je dan maar klaar voor een ontdekkingstocht naar de culturele en natuurlijke schatten van dit wonderschone land. Suriname is betoverend mooi door zijn tropische regenwouden, kolkende rivieren, uitgestrekte savannen, reuzenschildpadden en andere exotische dieren. Maar ook voor de gastvrije Surinamers, de gezellige bars en restaurants, het tropische klimaat en de uitbundige rituelen kom je met de groep naar Suriname. Ga op jungletocht om brulapen te spotten en vaar in traditionele korjalen (boomstamkano) naar het eiland Isadou om ’s nachts een boottocht te maken om kaaimannen te zien. In de historische hoofdstad Paramaribo staan veel unieke gebouwen zoals de houten St. Petrus en Pauluskathedraal. Het is een gezellige stad waar je in de wijken typische koloniale houten huizen ziet staan met schommelstoelen op de veranda’s. Vergeet niet om een avontuurlijke tocht te maken door het binnenland en uit te komen bij de Raleighvallen om heerlijk te wandelen, te zwemmen en vogels te spotten. Het is een en al genieten in Suriname.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Tussen februari en april, en tussen september en november.

Valuta

Surinaamse dollar, afgekort als SRD. De Surinaamse dollar is onderverdeeld in 100 centen.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het in Suriname 5 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het 4 uur vroeger.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tijdens een rondreis door Suriname zijn er tal van bijzondere en unieke groepsactiviteiten die je kunt ondernemen. Hier zijn enkele suggesties:

Jungletochten

Verken de weelderige jungle van Suriname te voet of per boot. Je kunt wandelingen maken door het regenwoud, zwemmen in watervallen en kennismaken met de rijke flora en fauna van het land.

Kajakken op de Surinamerivier

Peddel door de prachtige wateren van Suriname, omgeven door weelderige groene bossen. Kajaktochten zijn een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren en de rust van de rivier te voelen.

Bezoek aan inheemse gemeenschappen

Maak kennis met de traditionele levensstijl en cultuur van de inheemse bevolking van Suriname door een bezoek te brengen aan dorpen zoals Palumeu of Jaw Jaw. Je kunt deelnemen aan culturele uitwisselingen, traditionele gerechten proeven en ambachten bekijken.

Overnachten in een junglelodge

Ervaar de wildernis van Suriname door te overnachten in een junglelodge. Luister naar de geluiden van de jungle ’s nachts, maak avondwandelingen onder begeleiding van een gids en geniet van een onvergetelijk verblijf midden in de natuur.

Boottocht naar de Brownsberg

Maak een boottocht over het Brokopondostuwmeer en bezoek de Brownsberg, een natuurreservaat met adembenemende uitzichten, watervallen en wandelpaden. Je kunt ook wilde dieren spotten, zoals apen en vogels.

Avontuurlijke activiteiten in het binnenland

Voor de avontuurlijk ingestelden zijn er activiteiten zoals ziplinen door de jungle, abseilen van watervallen en rotsklimmen. Deze activiteiten bieden een adrenalinekick en een unieke manier om de natuur van Suriname te ervaren.

Cultuur en geschiedenis in Paramaribo

Verken de historische binnenstad van Paramaribo, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoek musea, historische gebouwen en markten, en leer meer over de diverse culturen die Suriname vormen.

Dolfijnen spotten in de Commewijnerivier

Maak een boottocht op de Commewijnerivier en spot de speelse dolfijnen die in deze wateren leven. Het is een ontspannende en fascinerende ervaring voor de hele groep.

Fietstocht door plantages

Verken de voormalige plantages rondom Paramaribo per fiets. Je kunt langs historische plantagehuizen en landbouwgronden fietsen, terwijl je meer leert over de geschiedenis van de plantagecultuur en de invloed ervan op het moderne Suriname.

Koken met een lokale chef-kok

Leer de geheimen van de Surinaamse keuken tijdens een kookworkshop met een lokale chef-kok. Je kunt traditionele gerechten bereiden, zoals roti, pom en moksi alesi, en vervolgens genieten van een heerlijke maaltijd samen met je groep.

Vogels kijken in het natuurreservaat Bigi Pan

Breng een bezoek aan het Bigi Pan natuurreservaat, een belangrijk wetland-gebied voor vogels in Suriname. Maak een boottocht door de moerassen en mangroven en spot verschillende vogelsoorten, waaronder flamingo’s, reigers en roofvogels.

Overnachten in een Marrondorp

Ervaar het leven in een Marrondorp door te overnachten in een traditioneel dorp zoals Pikin Slee of Nieuw Aurora. Leer meer over de cultuur en geschiedenis van de Marrons, afstammelingen van ontsnapte tot slaaf gemaakten, en neem deel aan activiteiten zoals dansen, zingen en verhalen vertellen rond het kampvuur.

Zonsondergang bij de monding van de Surinamerivier

Maak een boottocht naar de monding van de Surinamerivier en geniet van een adembenemende zonsondergang op het water. Je kunt ontspannen, genieten van de kleurrijke lucht en misschien zelfs een glimp opvangen van dolfijnen die spelen in de golven.

Workshop traditionele ambachten

Leer traditionele ambachten zoals houtsnijwerk, weven en pottenbakken tijdens een workshop met lokale ambachtslieden. Je kunt je eigen souvenir maken en tegelijkertijd meer leren over de kunst en ambachten die al generaties lang in Suriname worden doorgegeven.

Nachtsafari in het natuurreservaat Raleighvallen

Maak een avontuurlijke nachtsafari door het Raleighvallen natuurreservaat en spot nachtdieren zoals kikkers, uilen, slangen en nachtaapjes. Het is een unieke kans om de jungle van Suriname te verkennen onder de sterrenhemel en het mysterieuze nachtleven van het regenwoud te ontdekken.

Deze activiteiten bieden een mix van avontuur, natuur, cultuur en geschiedenis, waardoor een rondreis door Suriname een onvergetelijke ervaring wordt voor elke groep.

Suriname reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel