Tallinn

Tallinn: terug naar de middeleeuwen

In Tallinn waan je je in de middeleeuwen. In deze hoofdstad van Estland word je betoverd door de vestingwerken, de smalle klinkerstraatjes, de wachttorens en de heerlijke middeleeuwse sfeer. Verken de historische binnenstad en dwaal door de oude straten waar de geschiedenis bijna tot leven komt. De afgebladderde herenhuizen, de imposante kathedralen en de stadsmuur met zijn authentieke torens zorgen ervoor dat een bedrijfsuitje of architectuurreis naar Tallinn een groot succes wordt. Ga naar het hoger gelegen stadsdeel Toompea dat op de Domberg ligt. Hier vind je de imposante kathedraal St. Alexander Nevsky en het Parlementsgebouw. Op de Domberg heb je een prachtig panorama over de stadsmuur en de vele rode daken van de stad. Tallinn laat je ook verrassen door de vele trendy winkels, clubs en restaurants. Al met al is het een perfecte bestemming voor een groepsreis met je collega’s of verenigingsleden.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Van mei tot en met september.

Valuta

Euro

Tijdsverschil

In Tallinn is het 1 uur later dan in Nederland.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tallinn biedt een verscheidenheid aan unieke en interessante activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Middeleeuws diner in de oude stad

Ervaar de middeleeuwse sfeer van Tallinn door een diner te organiseren in een middeleeuws restaurant in de oude stad. Gasten kunnen genieten van traditionele gerechten, gekleed in middeleeuwse kostuums, en genieten van live-entertainment.

Digitale schattenjacht

Maak gebruik van de moderne kant van Tallinn door een digitale schattenjacht te organiseren. Gebruik smartphones en tablets om de oude stad te verkennen terwijl teams uitdagingen voltooien en aanwijzingen oplossen.

Kookworkshop Estse keuken

Ontdek de smaken van Estland door een kookworkshop te organiseren waar groepen lokale gerechten leren bereiden. Dit kan een interactieve en heerlijke manier zijn om de cultuur te ervaren.

Teambuilding in het Tallinn Adventure Park

Voor avontuurlijke groepen is het Tallinn Adventure Park een uitstekende keuze. Het park biedt verschillende teambuildingactiviteiten, zoals klimparcours en touwenparcours, om de samenwerking te bevorderen.

Bezoek aan het Seaplane Harbour Museum

Voor een unieke maritieme ervaring kunnen groepen het Seaplane Harbour Museum bezoeken. Dit museum herbergt een indrukwekkende collectie maritieme artefacten, waaronder een onderzeeër die kan worden verkend.

Fietstocht door de groene wijken

Ontdek de groene kant van Tallinn door een fietstocht te organiseren door de parken en groene wijken van de stad. Dit is een ontspannen manier om de natuurlijke schoonheid van Tallinn te ervaren.

Saunabeleving

Breng een bezoek aan een traditionele Estse sauna voor een ontspannen en authentieke ervaring. Sommige sauna’s bieden zelfs de mogelijkheid om in de winter een ijsbad te nemen voor de ultieme verkwikking.

Architectuurwandeling door Kalamaja

Verken de charmante wijk Kalamaja met zijn kleurrijke houten huizen en industriële erfgoed. Een architectuurwandeling kan inzicht geven in de geschiedenis en de unieke bouwstijlen van dit deel van de stad.

Tallinn reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel