Tel Aviv

Tel Aviv: cultuur, historie en ontspanning

In Tel Aviv kijk je je ogen uit bij het aanschouwen van de schoonheid van deze stad. Menig cityhopper vergeet wel eens dat dit een toeristische trekpleister van formaat is. Het is de belangrijkste stad van Israël. En misschien zou je het niet gelijk denken, maar Tel Aviv is de perfecte strandbestemming. Maar het is ook de plek voor cultuur, historie en architectuur. De stad wordt gekenmerkt door de Bauhaus architectuur en dat zie je vooral terug bij de hoge, witte gebouwen in het centrum. Verder bestaat de binnenstad vooral uit een mix van moderne en klassieke gebouwen en staat Tel Aviv bol van de musea. Maar als je tijdens de groepsreis cultuur wilt opsnuiven, dan moet je richting de oude wijk Jaffa. Maak dan gelijk een wandeling langs de oudste haven ter wereld. Nog steeds energie over? Tel Aviv staat bekend om haar bruisende nachtleven. Het feest gaat door tot in de vroege uurtjes.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

De lente (maart tot mei) en de herfst (september tot november).

Tijdsverschil

In Jeruzalem is het 1 uur later dan in Nederland.

Valuta

Israëlische nieuwe shekel, afgekort als ILS of NIS (New Israeli Shekel). De nieuwe shekel is onderverdeeld in 100 agorot.

Hoogtepunten van deze bestemming

Tel Aviv biedt een verscheidenheid aan bijzondere en unieke activiteiten voor groepen. Hier zijn enkele suggesties:

Culinaire rondleiding door de Carmel-markt

Verken de bruisende Carmel-markt en proef lokale lekkernijen, vers fruit, en diverse gerechten. Wij kunnen speciale groepsrondleidingen met proeverijen verzorgen.

Graffiti Tour in Florentin

Ontdek de levendige straatkunstscene van Tel Aviv in de wijk Florentin. Er zijn rondleidingen beschikbaar die groepen meenemen langs de kleurrijke muurschilderingen en de betekenis erachter uitleggen.

Teambuilding op het strand

Organiseer teambuildingsactiviteiten op de prachtige stranden van Tel Aviv. Denk aan beachvolleybaltoernooien, zandsculptuurwedstrijden of yogalessen met uitzicht op de Middellandse Zee.

Segway-tour door Jaffa

Verken het historische Jaffa op een Segway. Dit is een leuke en unieke manier om de smalle straatjes, kunstgalerijen en oude haven te ontdekken, terwijl je geniet van het uitzicht over Tel Aviv.

Cooking Class met lokale chefs

Volg een kookcursus met een lokale chef-kok en leer de geheimen van de Israëlische keuken. Dit kan een interactieve en smakelijke ervaring zijn voor groepen.

Fietsen door Tel Aviv

Onder leiding van een lokale gids verkennen we de stad op twee wielen. Er zijn fietsroutes langs de kust, door parken en door verschillende wijken.

Live muziek in Neve Tzedek

Bezoek de charmante wijk Neve Tzedek en geniet van live muziekoptredens. Er zijn vaak intieme concerten in bars of kleine podia die een unieke sfeer bieden.

Tel Aviv reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel