Valencia

Valencia: authentiek Spanje gecombineerd met hypermodern

Wil je cultuur combineren met zon, zee en strand? Dan moet de verenigingsreis echt naar het adembenemende Valencia. Deze Spaanse plaats is een stad van uitersten. Zo vind je in het historische deel nog het authentieke van Spanje met de kathedraal van Valencia en de gotische klokkentoren El Miguelete. Maar de echte publiekstrekkers van Valencia zijn juist hypermodern en futuristisch. Neem de tijd om het Ciudad de las Artes y las Ciencias te bewonderen want daar kom je als liefhebber van moderne architectuur zeker ogen en tijd tekort. Ga te voet naar de populaire wijk El Carmen waar je het mooiste plein van de stad vindt. Het plein Plaza de la Virgen is omgeven door bijzondere gebouwen en het barst er van de knusse cafés en tapasrestaurants. Maak als je tijd over hebt een heerlijke fietstocht dwars door het groen van het negen kilometer lange Turia Park en verplaats je later op de dag naar de boulevard om lekker te borrelen met uitzicht op zee.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Beste reistijd

Februari tot en met november.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Valuta

Euro

Hoogtepunten van deze bestemming

Hier zijn een aantal bijzondere en unieke activiteiten in en rondom Valencia die geschikt zijn voor groepen:

Verkenning van de oude stad per fiets

Fietsen door de smalle straatjes van het historische centrum van Valencia is een leuke en actieve manier om de bezienswaardigheden te verkennen. Samen ontdekken we de prachtige architectuur, historische pleinen en lokale markten.

Valenciaanse wijnen

Geniet samen met de groep van een wijntour door de nabijgelegen wijngaarden. Proef heerlijke lokale wijnen, leer over het wijnproductieproces en geniet van de schilderachtige omgeving.

Paella-kookworkshop

Ontdek de geheimen van het bereiden van de beroemde Valenciaanse paella. Samen met een chef-kok leren we de juiste technieken en ingrediënten kennen, en uiteraard genieten we daarna van onze zelfbereide maaltijd.

Varen door het Albufera-natuurpark

Verken het prachtige Albufera-natuurpark per boot. Samen genieten we van de rustige wateren, bewonderen we het lokale ecosysteem en spotten we misschien wel enkele inheemse vogelsoorten.

Street art-tour

Ontdek de levendige straatkunstscene van Valencia tijdens een begeleide tour. Samen bewonderen we kleurrijke muurschilderingen, bespreken we de betekenis achter de kunstwerken en krijgen we inzicht in de lokale artistieke cultuur.

Flamenco-avond

Ervaar de passie van de Spaanse flamenco tijdens een avond vol muziek en dans. Samen met de groep genieten we van de opwindende voorstelling, proeven we lokale tapas en laten we ons meevoeren door de sfeer.

 

Turia-tuinen per segway

Maak een segway-tour door de prachtige Turia-tuinen, die zijn aangelegd in het drooggelegde Turia-rivierbed. Samen cruisen we door groene parken, bewonderen we moderne architectuur en genieten we van het zonnige Valenciaanse weer.

Valencia reisplan op maat

ONZE WERKWIJZE

  • Gratis adviesgesprek: Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we jullie wensen en ideeën bespreken. Uiteraard kan dat ook per mail!
  • Reisvoorstel op maat: Op basis van jullie input stellen we een gedetailleerd reisvoorstel op, volledig afgestemd op jullie groep.
  • Boeken met vertrouwen: Zodra het reisplan is goedgekeurd, zorgen wij voor een vlekkeloze boeking, inclusief alle benodigde details, wetende dat wij zijn aangesloten bij de ANVR / SGR(Z) en het Calamiteitenfonds.

Victor Kwant

Louis Prummel